Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş organizează un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti, adică acele persoane care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul propriu, creşterea, îngrijirea şi educarea necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare.
Persoanele interesate sunt așteptate să depună o cerere de evaluare la DGASPC Timiș. Cererile pot fi depuse la Registratura DGASPC Timiș până în data de 31 august 2020 (intervalul de lucru cu publicul este de luni până vineri, între orele 9.00 -12.00). Cererile pot fi transmise și prin poștă, cu confirmare de primire (DGASPC Timiș, Piața Regina Maria nr. 3, Timișoara, jud. Timiș) sau scanate și transmise prin e-mail la adresa dgaspctm@dgaspctm.ro.
La cererea de evaluare vor fi anexate:
- un curriculum vitae al solicitantului
- copie după actul de identitate (cu domiciliul stabil pe raza județului Timiș)
- copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite.
- cazier judiciar
- o adeverință conform prevedetilor art 23 din Legea 118/2019 (model cerere anexat)
- adeverință medicală din care să rezulte că nu suferă de boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.
În urma depunerii cererii, angajatii din cadrul D.G.A.S.P.C. Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică.
„Ulterior evaluării, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi angajate numai după obținerea acestui document. Cursurile de formare profesională vor fi organizate, cu respectarea tututor normelor de prevenție și siguranță, la sediul DGASPC Timiș și au o durată de minim 60 de ore”, transmit cei de la DGASPC Timiș.
Cursul este gratuit.
Mai multe informaţii privind organizarea acestui curs, pot fi obţinute la Biroul Comunicare, Registratură, Relații cu Publicul din cadrul DGASPC – telefon 0256-490281, 494030.
Pentru identificarea și recutarea asistenților maternali, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș este partener în cadrul proiectului „TEAM UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod 127169, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, al cărui beneficiar este Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.
Trimite articolul
Xtipic,decat sa se dea copii orfani in adoptie se cauta asistenti maternali ,platiti din banii cui?
-
Nu toti copiii sunt adoptabili. Cei care sunt adoptabili trebuie sa stea un timp la acesti asistenti maternali pana cand sunt adoptati. Oricum mai bine la asistenti maternali decat sa fie insttutionalizati.
Buna ziua.
Problema este din punctul de vedere ca statul obliga pe cei care vor sa fie aistenti maternali sa renunte la locurile de munca pentru a se dedica strict acestui lucru. Eu de exemplu as dori sa iau un copil, dar sincer nu sunt dispusa sa renunt la locul meu de munca pentru a face acest lucru. Clar ca as vrea sa primesc bani ( poate nu la fel de multi cum primesc cei care se dedica full time ) dar asta doar pentru a oferi o educatie de tip privat copilului . Bani pentru mancare , haine nu as avea nevoie.
As dori sa intreb de ce limiteaza statul dorinta celor care ar vrea sa devina asistenti maternali pentru un singur copil fara a fi nevoie neaparat sa il adopte.
VA multumesc