Dacă deveniți asistent maternal profesionist vă puteți ocupa, la propriul domiciliu, de creșterea, îngrijirea și educarea copiilor pe care îi primiți în plasament sau în încredințare. Dacă vreți să deveniți asistenți maternali puteți depune o cerere de evaluare la Registratura de la sediul DGASPC Timiș, P-ța Regina Maria, nr. 3, Timișoara.
La cererea de evaluare vor fi anexate:
- a) un curriculum vitae al solicitantului
- b) copie după actul de identitate (cu domiciliul stabil pe raza județului Timiș)
- c) copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite.
- d) cazier judiciar
- e) adeverință medicală din care să rezulte că nu suferă de boli transmisibile, infecto-contagioase sau psihice.
Angajații din cadrul D.G.A.S.P.C. Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică. Persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi angajate numai după obținerea acestui document.
Cursurile de formare profesională, gratuite, vor fi organizate la sediul DGASPC Timiș și au o durată de minim 60 de ore.
Nu vor putea deveni asistenți maternali profesioniști cei care au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni; au fost decăzuți din drepturile părintești, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă sau cei care suferă de boli cronice transmisibile și boli psihice.
Mai multe informații privind organizarea acestui curs, pot fi obținute la Serviciul Comunicare, Registratură, Relații cu Publicul din cadrul DGASPC – telefon 0256-490281, 494030.
Citiți principiile noastre de moderare aici!