A fost trimis deja către Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul de participare pentru „servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului aferente obiectivului de investiții «DALI + PT Reabilitare Podul Mihai Viteazu»”.
Practic, firma care va câștiga licitația va întocmi Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție, proiectul tehnic, caiete de sarcini, detalii de execuție și va oferi asistență tehnică de specialitate pe parcursul execuției și recepției lucrărilor de reabilitare a Podului Mihai Viteazu. Potrivit unei hotărâri de consiliu local adoptată în luna mai a anului trecut, Podul Mihai Viteazu este fostul Pod Mitropolit Andrei Șaguna, dintre Bd. Mihai Viteazu și Bd. Regele Ferdinand I.
Documentația ar urma să coste 54.000 de lei, fără TVA, adică puțin peste 14.000 de euro, cu tot cu TVA. Firmele care își depun oferta trebuie să prezinte și lista serviciilor prestate în cursul unei perioade care acoperă ultimii trei ani. Licitația este una deschisă, urmând să câștige societatea care are cel mai bun raport calitate-preț. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 8 iunie, ora 16, iar data limită de evaluare a acestora este 4 iulie, ora 18.
Potrivit reprezentanților primăriei, proiectul ar urma să fie gata în acest an, însă șantierul efectiv pentru reabilitarea podului va fi deschis abia în anul 2018.
Podul Mihai Viteazu sau Podul Tinereții, numit în trecut Podul Mitropolit Andrei Șaguna sau Podul Episcopal, este unul dintre cele trei poduri din Timișoara care fac legătura între cartierele Cetate și Elisabetin. A fost ridicat în anul 1913, cu scopul de a înlocui vechiul pod de lemn ce data din 1718. Podul Mihai Viteazu are o lățime de zece metri, trotuarele fiind de câte doi metri și jumătate. Pe el ar fi trebuit amplasate busturile a patru episcopi catolici, dar din cauza izbucnirii războiului, sculptorul care trebuie să realizeze operele de artă a plecat cu banii, fără să onoreze comanda.
Municipalitatea mai are două proiecte și pentru reabilitarea podurilor General Ion Dragalina (n.r. fostul Ștefan cel Mare) și Eroilor. Studiile de fezabilitate pentru lărgirea celor două poduri au fost adoptate de Consiliul Local Timișoara încă din vara anului 2015. Lucrările au fost estimate, pentru ambele poduri, la 3,3 milioane de euro. Reprezentanții primăriei și-au amintit de cele două poduri abia anul acesta, când au depus proiectele pentru finanțare pe PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală. Se așteaptă evaluarea, dar autoritățile locale sunt optimiste că vor primi finanțare și vor putea demara licitațiile pentru găsirea unor firme constructoare care să reabiliteze cele două poduri.
Articole pe aceeași temă:
Primaria Timisoara cere bani de la Bucuresti pentru zece proiecte, prin PNDL
Citiți principiile noastre de moderare aici!