Concursul pentru postul de director general va fi organizat de Regia Autonomă de Transport Timişoara, prin Consiliul de Administraţie, potrivit OUG 109 din 2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Vor fi practic două etape: verificarea îndeplinirii condiţiilor de participare de către candidaţi, adică selecţia dosarelor, şi susţinerea unei lucrări proprii privind „Strategia de conducere pentru atingerea obiectivelor şi criteriilor de performanţă stabilite în HCL 256/14.05.2013” – interviu, pentru candidaţii declaraţi admişi în prima etapă.
Interesante sunt însă condiţiile de participare la concurs. „Minim 13 ani de experienţă în managementul unor regii autonome sau societăţi comerciale profitabile, din domeniul de activitate al RAT Timişoara (transporturi urbane de călători), inclusiv societăţi comerciale din sectorul privat, în cel puţin un exerciţiu financiar încheiat cu profit; studii superioare tehnice şi juridice sau economice sau de administraţie de lungă durată absolvite cu diplomă; cursuri postuniversitare de perfecţionare de minim 1 an în domeniul managementului; studii doctorale (…) vechime în funcţii de conducere ca director în regii autonome sau societăţi comerciale cu profil transporturi urbane de călători de minim 9 ani”, potrivit anunţului de selecţie, postat pe site-ul RATT la finele lunii noiembrie.
Nu se impune cunoaşterea vreunei limbi străine, ci doar a limbii române, scris şi vorbit.
Primarul Nicolae Robu nu a putut oferi prea multe detalii despre organizarea noului concurs şi condiţiile restrictive impuse, motivând că nu cunoaşte exact condiţiile impuse prin OUG 109 şi nu ştie dacă mandatul actualului şef al RATT, Ioan Goia, a expirat sau nu.
Din spusele reprezentanţilor Direcţiei Tehnice a primăriei, mandatul lui Goia ar urma să expire la începutul anului viitor. Actualul director general Ioan Goia ar fi unul dintre candidaţii „perfecţi” dacă ne raportăm la întrunirea criteriilor de selecţie, dar acesta nu a putut fi contactat telefonic pentru a ne răspunde la întrebări. Nu se ştie încă nici ce contracandidaţi ar putea avea dacă va candida. Fostul director al RATT Eugen Stănescu, care i-a mai fost contracandidat lui Goia, spune că nu poate participa pentru că nu îndeplineşte condiţiile legate de studii, pentru că nu are studii juridice.
Din Consiliul de Administraţie al RATT, care se ocupă de selecţie, fac parte, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Regiei, Ioan Goia (preşedinte CA), Dumitru Popovici (vicepreşedinte), Avram Constantin Stănuşoiu, Daniel Cianca, Culiţă Chiş şi Sorin Karagena (membri).
Anunţul de selecţie a fost publicat în 27 noiembrie, candidaturile trebuie depuse în 15 zile calendaristice de la data publicării la sediul RATT, în două zile se va anunţa rezultatul selecţiei dosarelor, iar apoi, în prima zi lucrătoare după publicarea rezultatului primei etape, este programat interviul.
Citiți principiile noastre de moderare aici!