În perioada 15-18 iulie, la Timișoara va avea loc cea de-a opta ediție a Festivalului „Ceau, Cinema!”, iar prima seară, la Grădina de Vară „Capitol”, în prezenţa regizorului Bogdan Theodor Olteanu şi a actriţei Ioana Bugarin, va fi proiectat filmul „Mia îşi ratează răzbunarea” (2020). În cadrul celor trei zile de festival de la Grădina de Vară „Capitol” şi Faber vor fi programate cincisprezece proiecţii de film şi discuţii cu mai mulţi cineaşti români invitaţi.
Filmul „Otto Barbarul” (2020) va fi proiectat tot la Grădina de Vară „Capitol”, în prezenţa regizoarei Ruxandra Ghiţescu, a actriţei Ioana Bugarin şi a producătoarei Anda Ionescu. De asemenea, „Spirala” (2020), de Cecilia Felméri, precum şi documentarele „Casa cu păpuşi” (2020), de Tudor Platon, „Copii pierduţi pe plajă” (2020), de Alina Manolache, şi „Noi împotriva noastră” (2020), de Andra Tarara vor putea fi văzute în aer liber la Grădina de Vară „Capitol”.
„Vrem să fie o ediţie OPTimismului şi a unui restart. De aceea, punem accentul pe cinematografia română tânără sau la început de drum, puternic lovită de pandemie. Inspirați de filmul „Otto Barbarul”, dar și de documentarul „Swamp City”, despre scena muzicală underground din Timișoara în primul deceniu postcomunist, ne-am gândit la o ediţie punk, pentru a arăta că Film`s Not Dead”, spun organizatorii.
În proiecţii speciale vor mai putea fi văzute, printre altele, două noi filme de Radu Jude, „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc” (2021) şi documentarul „Ieşirea trenurilor din gară” (2020), realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă, precum și documentarele de succes „Holy Father” (2020), proiectat în prezenţa regizorului Andrei Dăscălescu şi a protagonistei Paula Niculescu, şi „Lemn”, de Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst şi Ebba Sinzinger, adus cu sprijinul Centrului Cultural German din Timişoara.
Programul complet este disponibil pe pagina de Facebook a festivalului şi pe site-ul ceaucinema.ro. Biletele pot fi achiziţionate în avans pe iabilet.ro şi, în timpul festivalului, din spaţiile de proiecţie.
Pentru proiecțiile în aer liber, accesul poate fi realizat doar în baza unei adeverinţe de vaccinare împotriva COVID-19, a unui test negativ sau a unui document care să ateste că participantul a trecut prin boală. Înaintea galei de deschidere, festivalul va oferi posibilitatea realizării unui test gratuit la faţa locului, valabil 72 de ore şi realizat de un centru de testare acreditat. În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile în aer liber se vor muta în interior.
„Ceau, Cinema!” este un festival dedicat filmului european, organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
Xciao tantarii poate ca te rup tantarii afara
-
La cat zboară toată ziua avionul ăla ce stropește, n as crede sa fie țânțari
in 2001 am fost la film la gradina cinema inca capitol pe atunci, aiurea fata de epoca de aur, iluminatul public strica imaginea de pe ecran, zgomotul traficului auto intens se suprapunea peste sunetul fimului.
aceasta gradina are sanse sa fie ok intr-un viitor proiect in care sa fie plasat pe acoperisul unei parcari etajate.
-
Fara parcari etajate in centru, nu e nevoie.
trebuie sa ma vaccinez ca sa vad un film in aer liber??? Si la cinemacity intra tot infectatul?!? Ce dracu mai e si asta?!
-
Bravo cinemacity, ma duc sa-mi iau bilet
M-am saturat de filmele europene, nu respecta publicul, pline de injuraturi si sex gratuite.
Cand eram copil,saream de multe ori gardul la cinema,sa vad cate un film sau pur si simplu il vedeam stand pe gard.Pe atunci nu aveam bani de bilet,dar macar ma intorceam in singuranta dupa terminarea filmului,pana acasa.Cine a trait vremurile acelea stie ca nimeni nu isi punea problema sigurantei pe strazi,copii mergeau la scoala cu cheia la gat,de multe ori peste camasa.Mai indrazneste cineva astazi sa faca asta?