Vă reamintim că primarul Nicolae Robu anunţa, marţi, că pe timpul lucrărilor de reabilitare a centrului istoric, pentru a compensa lipsa locurilor de parcare din zonă, a decis să permită accesul auto în Piaţa Unirii, unde vor fi create aproximativ 150 de locuri de parcare. De asemenea, prin faţa Palatului Baroc se va crea şi o arteră de circulaţie, pe două sensuri, care va face legătura între străzile Gheorghe Lazăr şi Palanca.
Patronii localurilor din Piaţa Unirii au primit, marţi seara, dispoziţie de la Primăria Timişoara să ridice terasele rămase din vară. Miercuri dimineaţa, acestea nu dispăruseră complet, iar muncitorii angajaţi de municipalitate să delimiteze locurile de parcare şi artera auto încă nu puseseră toate jaloanele. Deşi, oficial, circulaţia nu fusese încă deschisă, câteva maşini au pătruns deja în Piaţa Unirii. Poliţiştii locali i-au rugat pe şoferi să mai aibă puţină răbdare, până când lucrările de amenajare a parcării şi a arterei auto se vor finaliza.
Nu toţi timişorenii sunt, însă, încântaţi de dispoziţia primarului Nicolae Robu. În timpul nopţii, în faţa Muzeului de Artă au fost aruncate cruci de lemn pe care era lipită poza primarului. Acestea au fost rapid îndepărtate din zonă.
UPDATE: Şoferii pot parca atât timp cât nu încurcă lucrările de amenajare
Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale Timişoara, accesul auto în Piaţa Unirii din Timişoara este deja liber, cu condiţia ca şoferii să nu încurce lucrările de amenajare ce se desfăşoară în zonă. Muncitorii care fac aceste amenajări nu cred că vor termina delimitarea locurilor de parcare şi jalonarea arterei auto decât joi.
UPDATE 2: Robu dă erată – În Piaţa Unirii se va circula pe un singur sens
Primarul Nicolae Robu a afirmat că, din greşeală, a înţeles că în Piaţa Unirii se va circula pe două sensuri prin faţa Palatului Baroc. De fapt, susţine edilul-şef al Timişoarei, artera care va trece prin Piaţa Unirii va avea un singur sens, dinspre strada Gheorghe Lazăr spre Palanca.
„Amenajările se termină în cursul zilei de azi. S-a intrat deja cu maşini. Noi vrem să nu fie debandadă, să fie foarte clar delimitată zona. Au acces maşinile şi, evident, că nu vom lăsa maşini în vecinătatea imediată a Liceului Lenau, pentru că nu dorim să îi expunem pe copii. Se va circula numai pe un sens, dar pe porţiunea până la Mercy, utilajele vor putea circula spre Alecsandri”, a spus Robu.
Acesta a precizat că accesul auto în Piaţa Unirii va fi permis doar până în primăvara anului viitor, când lucrările de amenajare a centrului istoric vor ajunge în această zonă. Iar în vara anului viitor, el speră ca în Piaţa Unirii să poată fi repuse terasele, iar zona să redevină pietonală.
„Noi ne dorim să se finalizeze cât mai repede lucrarea. Ea va începe, efectiv, în primăvară. Dar ne dorim să se lucreze intensiv şi acolo sunt condiţii să se facă aşa ceva pentru că acolo (în Piaţa Unirii – n.r.) nu pot apărea vestigii arheologice. Ştim asta pentru că nu demult s-a săpat şi se ştie ce e în subteran. Avem interesul să redăm Piaţa Unirii timişorenilor într-o formă şi mai frumoasă decât cum a fost. Evident, ea va fi un spaţiu exclusiv pietonal. (…) Eu sper ca în partea a doua a verii să putem avea acolo terase”, a mai spus Robu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!