Viceprimarul Timişoarei Dan Diaconu a anunţat la începutul anului şcolar 2014-2015 competiţia pentru un milion de euro. Edilul spunea atunci că şcoala cu cele mai bune performanţe va beneficia de această sumă – practic de lucrări de reparaţii, extinderi, prime în valoare de un milion de euro.
A început un nou an şcolar, nicio unitate de învăţământ din Timişoara nu a fost premiată încă în baza competiţiei anunţate, dar între timp s-au stabilit proceduri şi s-au făcut clasamente. S-a stabilit ca instituţiile de învăţământ să fie împărţite în mai multe categorii şi să fie premiate mai multe şcoli.
„Dosarele au trebuit depuse de către școli la Inspectoratul Școlar Județean până în 9 septembrie, a fost și ultima sesiune a Bacalaureatului, care reprezintă unul dintre punctajele în cadrul acestui concurs. Acum se calculează punctajele. Noi am dat o hotărâre de consiliu local prin care am aprobat metodologia și premierea școlilor. Sunt luate în considerare rezultatele de anul acesta la toate concursurile: Evaluare Națională, Bacalaureat, inclusiv cea de-a doua sesiune”, explica Diaconu la începutul şcolii.
În cele din urmă s-au făcut evaluările, iar consilierii locali urmează să aprobe, în şedinţa de vineri, clasamentului unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat care au participat la competiţia organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi premierea lor.
„Premiile constau în lucrări de reparaţii, amenajări sau dotări stabilite de comun acord cu fiecare unitate de învăţământ selectată, fondurile necesare executării acestora asigurându-se de la bugetul local al municipiului Timişoara”, se arată în referatul noului proiect de hotărâre.
Vor fi premiate şcolile cu rezultate deosebite la examenele naţionale, la olimpiadele şi concursurile şcolare şi, deşi competiţia a fost deschisă pentru toată lumea, multe nu s-au înscris.
Clasamentul transmis de Inspectoratul Şcolar Timiş în urma evaluării dosarelor de candidatură arată în felul următor:
– Colegii naţionale, licee teoretice şi licee vocaţionale
1. Liceul Teoretic „Grigore Moisil”
2. Liceul Teoretic „Bela Bartok”
3. Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu”
4. Liceul Teoretic „William Shakespeare”
– Colegii tehnice şi licee tehnologice (cu clasele IX-XII)
1. Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară
2. Colegiul Economic „F.S. Nitti”
– Colegii tehnice şi licee tehnologice (cu clasele I-XII)
1. Colegiul Tehnic „Ion Mincu”
2. Liceul Tehnologic Transporturi Auto
– Şcoli gimnaziale
1. Şcoala gimnazială nr. 30
2. Şcoala gimnazială nr. 16 „Take Ionescu”
3. Şcoala gimnazială nr. 19 „Avram Iancu”
4. Şcoala gimnazială nr. 27
– Grădiniţe
1. Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 14
Ar urma să fie premiată prima instituţie de la fiecare cateogorie, dar banii vor putea fi alocaţi de-abia anul viitor.
„Suma totală pe care noi am propus-o, şi care teoretic va fi cuprinsă în bugetul pe anul 2016, va fi aceasta – un milion de euro. În clasament apar doar unităţile de învăţământ care s-au înscris în competiţie şi au fost evaluate de Inspectoratul Şcolar. De aceea este şi o singură grădiniţă, doar una s-a înscris, vom vedea cum vom proceda în acest caz. Va fi premiat primul loc la fiecare cateogorie, dar asta nu înseamnă că nu vom încuraja în continuare programele de investiţii şi amenajare la şcoli, că nu vor fi finanţate alte şcoli, acesta este un bonus pentru cele cu performanţe”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu.
Alte articole pe aceeași temă:
Se imparte in sfarsit milionul de euro – scolile cu performante, premiate cu lucrari de reparatii
Competitie de un milion de euro intre scolile din Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!