O zi ploioasă nu-i împiedică pe drumarii de la Societatea de Drumuri Municipale să muncească de zor în Piața Victoriei. Se scoate dală cu dală și se schimbă cele sparte. Se pun în loc altele nou-nouțe, găsite cu greu în Simeria, ne-au dezvăluit muncitorii. Oamenii spun că li s-a transmis să facă frumos pentru că urmează un bal vienez în Palatul Culturii, așa că s-au conformat.
Pavajul vechi va fi înlocuit cândva anul viitor, deși șantierul anunțat pentru reabilitarea Pieței Victoriei ar fi trebuit să înceapă anul acesta, dacă este să ne luăm după primarul Nicolae Robu. Edilul-șef susține că abia anul viitor se va putea lucra efectiv în Piața Victoriei, pentru că firma din Brașov care face proiectul întârzie cu documentația.
„Vom reabilita Piața Victoriei, adică vor înnoi rețelele de utilități și vom schimba complet pavajul în 2019 și poate se continuă și în 2020, nu știu să vă spun. Eu cred că se poate termina în 2019. Voi avea cât se poate de repede o întâlnire cu proiectanții, pentru că au întârzieri, se plâng că nu găsesc proiectanți, la rândul lor, la care să subcontracteze”, a declarat primarul Timișoarei.
Firma Stigma Building Management S.B.M. din Brașov este cea care trebuie să presteze pentru primărie „servicii de proiectare DALI + PT Reabilitare Piața Victoriei Timișoara”. Contractul în valoare de 410.193 lei cu TVA, puțin peste 88.000 de euro, a fost semnat în martie 2018, iar documentația ar fi trebuit să fie gata în patru luni.
Primarul Nicolae Robu susține că i-a chemat pe proiectanți să-i explice ce se întâmplă cu proiectul, pentru a putea deschide șantierul anul viitor.
„I-am chemat să-mi explice de ce nu e gata proiectul, pentru că noi vrem să organizăm licitația, astfel încât în primăvară să începem lucrul. Va fi o concentrare de forțe. Nu vrem să perturbăm viața din Piața Victoriei nici măcar pe tot parcursul primăvară-toamnă 2019, adică vrem să și organizăm lucrările astfel încât o parte din activitățile agreate de timișoreni să poată avea loc în zonă. Nu va simplu, va fi inevitabil un deranj, dar depunem toată strădania în acest sens”, a mai spus Robu.
Evident, înainte de deschiderea șantierului e nevoie și de o licitație pentru desemnarea unei firme constructoare, dar și de avize de la Monumente.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2001481″]
[related-post post_id=”2097363″]
[related-post post_id=”1928366″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!