Edilul-șef speră însă că polițiștii se vor putea folosi de imagini pentru a organiza apoi acțiuni de prindere în flagrant. Altfel nu se poate, spune Robu, pentru că legislația nu ne ajută.
„Am organizat descinderi în tramvaie ale unor echipe mixte formate din polițiști locali și polițiști de la Municipală, în civil. Este foarte greu să fie prinși hoții. Am avut o discuție cu consilierul meu personal pe acest subiect (n.r. Ionuț Nasleu), el trebuia să stea de vorbă cu domnul Goia (n.r. Ioan Goia, directorul RATT), pentru a monta în tramvaie camere video cu suficiență rezoluție și unghi de vizibilitate încât să putem să îi prindem pe acești hoți. Sigur, pe o formulă nu de foarte înalt nivel, pentru că nu merită să facem investiții majore. Pe lângă cele două tramvaie Armonia noi avem alte 12 trimise la reabilitare, dar, ca să îi protejăm pe cetățeni, recurgem la o soluție mai ieftină care și ea poate avea eficiență considerabilă. Camerele video ne ajută să îi prindem. Din supravegherea video culegem informațiile care pot fi folosite apoi de polițiști pentru a-i prinde apoi în flagrant”, a declarat, marți, primarul Timișoarei.
Tion.ro v-a informat în urmă cu aproape două săptămâni cum operează hoții de buzunare. Un cititor de-al nostru a fost martor la o tentativă de furt și ne-a arătat chiar și poze cu o echipă de hoți. Autoritățile locale susțin că nu prea au cum să-i prindă pe hoți.
„Toată lumea este interesată să țină sub stăpânire acest subiect. E greu, pentru că legislația e foarte păcătoasă, e greu, le dai amendă, apoi sunt liberi iar. S-au făcut și se fac în continuare descinderi ale polițiștilor în civil în tramvaie”, a conchis primarul Nicolae Robu.
Alte articole pe aceeași temă:
Peripetii in tramvaiele din Timisoara: cum opereaza hotii de buzunare! Atentie la grupuri!
Citiți principiile noastre de moderare aici!