Curăţenia generală de primăvară se va desfăşura, la fel ca în anii trecuţi, în două etape: între 19 şi 25 martie 2012 în cartierele şi zonele din partea de nord a oraşului faţă de canalul Bega, iar între 26 martie – 3 aprilie 2012 în sudul municipiului.
Angaaţii Retim vor colecta numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor în general.
Timişorenii trebuie să depoziteze deşeurile la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este programată colectarea pe strada pe care locuiesc. În plus, autorităţile locale fac apel la cetăţeni ca resturile provenite din lucrările de corecţie la arbori să fie tăiate la dimensiuni de până la un metru şi legate în snopi pentru a facilita colectarea acestora.
În cadrul campaniei de curăţenie generală de primăvară nu se colectează deşeuri rezultate din amenajări interioare şi din salubrizarea pivniţelor şi a podurilor – moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte.
Dacă sunt în cantităţi de sub un metru cub, acestea se preiau gratuit de la populaţie prin punctele de colectare situate pe Aleea Avram Imbroane nr. 70, Calea Torontalului nr. 94, strada Energiei nr. 3 şi Calea Moşniţei nr. 2. La fel şi echipamente electrice şi electronice. Punctele de colectare funcţionează de luni până sâmbătă între orele 8.00-20.00, iar deşeurile se predau pe baza actului de identitate.
Dacă aveţi cantităţi mai mari de moloz, cărămidă, gresie, faianţă sau alte resturi de materiale de construcţii puteţi solicita containere de la Retim la numerele de telefon 0256/499.537 sau 0256/220.064, dar serviciul se plăteşte.
Reprezentanţii societăţii de salubrizare au amplasat în oraş 23 de recipiente sub formă de clopot, în zona centrelor comerciale şi în staţiile miloacelor de transport în comun, pentru colectarea deşeurilor din sticlă. Cetăţenii sunt rugaţi să golească sticlele şi borcanele înainte de a le arunca.
Proprietarii imobilelor în faţa cărora se găsesc deşeuri după ce pe strada lor s-a făcut deja colectarea riscă amenzi între 1.000 şi 2.000 de lei.
Vom reveni cu graficul de colectare pe străzi pe măsură ce se va apropia campania.
Citiți principiile noastre de moderare aici!