Primăria Timișoara va reabilita încă 29 de kilometri de conducte de termoficare. Dintre aceștia, 11 kilometri sunt aerieni și se află în proximitatea CET Sud și a căii ferate din sudul Timișoarei. Prin această investiție, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, aceasta însemnând că toate conductele vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune.
Durata de viață estimată a noilor țevi va fi de 30 de ani, perioadă în care va fi redus la minimum numărul de avarii din sistemul de transport al agentului termic.
La licitația municipalității pentru acest proiect s-a prezentat luna trecută o singură firmă, Energ Regen Tech, iar joi a fost semnat contractul.
Energ Regen Tech va primi de la Primăria Timișoara suma de 325.000 lei fără TVA pentru a întocmi studiul de fezabilitate, identificarea sursei de finanțare și întocmirea cererii de finanțare. Are la dispoziție șase luni să predea documentațiile.
Potrivit risco.ro, Energ Regen Tech este o firmă din județul Timiș care în anul 2021 avea doi angajați. Firma este pe piață de zece ani, iar anul trecut a avut o cifră de afaceri de 1.037.727 de lei și un profit net de 563.625 de lei.
Valoarea estimată a reabilitărilor celor 29 de kilometri depășește 200 de milioane de lei. Suma exactă se va afla în urma elaborării studiului de fezabilitate și aprobarea indicatorilor tehnico-economici în consiliul local.
„Sunt ultimii kilometri de rețea de transport pe care mai trebuie să îi modernizăm, după care vom trece la rețeaua de distribuție. Asta înseamnă că vom reduce ultimele surse de pierderi de apă fierbinte, care afectează străzi întregi”, declara recent primarul Dominic Fritz.
Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, 40 de bazine olimpice de apă aproape fiartă reprezintă pierderile ce vor fi eliminate prin retehnologizarea a 29 de kilometri de rețea.
Acest proiect se adaugă la investiția care este deja în execuție și se apropie de finalizare, Etapa 2 de retehnologizare a sistemului de termoficare, care cuprinde nouă kilometri de rețea primară și 20 de kilometri de rețea secundară.
Pe aceeași temă:
FOTO. Mai puține pierderi la Colterm. Înlocuirea conductelor se apropie de final – Tion
Pierderile înregistrate de Colterm în 2021, peste 17 milioane de euro – Tion
Trimite articolul
Xcaloriferul e rece = clar s-au redus si pierderile, cand nu vine “agent termic”
Aleo, iar o sa sparga tot si o sa lase dezastru dupa ei.