Aproape 27.000 de pacienți merg în fiecare an la Urgențe la Municipal, spital care oferă câteva servicii unice. În câteva zile, Unitatea de Primiri Urgențe va funcționa la capacitate maximă, după ce vor fi montate toate echipamentele medicale.
„Sunt în jur de 26.000 – 27.000 de pacienți pe an, vin chiar din toată țara. Practic, în ultimii ani, numărul pacienților a crescut cam cu 5% pe an. Spitalul Municipal oferă servicii unice, cum sunt Chirurgia Toracică, Hematologia, Oncologia, sunt servicii specifice Spitalului Municipal și care nu există niciunde în oraș. Sperăm că în două-trei zile îi dăm drumul complet, mai rămâne să montăm toate echipamentele și ne putem începe activitatea. Noi ne-am redus puțin ca spațiu cât au ținut lucrările, eram obișnuiți”, ne-a declarat dr. Nicolae Brădescu, șeful Unității de Primiri Urgențe de la Municipal.
Lucrările de modernizare au început în urmă cu un an. Potrivit medicilor, la UPU vor putea fi tratați deodată 15 pacienți, pentru că vor fi instalate 15 paturi, cu posibilitatea de a mai fi adăugate încă opt sau zece, în caz de urgențe.
„UPU este cum se poate mai bine, mai bine decât este acum, pe spațiul acesta nu se putea construi o clădire nouă. Dotări, aparatură, avem absolut tot ceea ce este necesar ca să primim toate tipurile de urgență, așa cum se întâmpla și până acum. Principala noastră problemă a fost lipsa spațiului. Am trecut de la 40 metri pătrați și vreo opt locuri în total, din care numai cinci într-un spațiu unic, alte trei fiind disparate în câte o cameră, am trecut la un spațiu construit de 500 metri pătrați. Nu avem probleme cu personalul, chiar în ultimele trei luni am mai făcut angajări, s-au angajat încă patru medici de urgență și putem face față. În UPU lucrează, în total, cu medici și personal auxiliar, 50 de oameni”, ne-a mai spus șeful Urgențelor.
Ce este nou la UPU? Au fost amenajate un birou de informare/sală de așteptare, spații de acces și depozitare, opt spații cu destinație medicală și grupuri sanitare noi. De asemenea, secția are și un sistem de supraveghere video, cu 14 camere, sistem anti-incendiu, iluminat complex, dar și instalație de climatizare, care încă nu funcționează. Lucrările au fost executate de SC Alex-Dia Construct SRL, la valoarea de 2,9 milioane de lei, fără TVA, adică aproximativ 800.000 de euro, cu tot cu TVA.
Autoritățile locale susțin că au investit, în ultimii patru ani, peste 75 de milioane de lei din bugetul local în domeniul sănătății.
Citiți principiile noastre de moderare aici!