Conform conducerii Spitalului Județean Timișoara, Ionac nu a întrunit punctajul minim necesar pentru a ocupa în continuare poziția de șef al secției de Chirurgie Vasculară, așa că în locul acestuia a fost numită o doctoriță, Florentina Cădariu, cu delegație, până la organizarea unui nou examen. Pentru cel de-al doilea examen nu a fost stabilită încă o dată.
„În lunile august-septembrie s-au organizat concursurile pentru ocuparea posturilor de medici-șefi secție, conform legislației, pe toate secțiile spitalului județean, acolo unde șefii de secții nu au dat acest concurs. În cazul medicului respectiv, comisia de examinare a înștiințat prin proces-verbal că acel candidat nu a trecut proba scrisă, nu a obținut punctajul minim necesar pentru promovarea probei, motiv pentru care, conform legislației în vigoare, am emis o decizie și am numit un alt șef de secție prin delegație, până la organizarea unui nou concurs – doctor Florentina Cădariu”, a spus doctorul Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.
Doctorul Mihai Ionac invocă nereguli în organizarea concursului și în componența comisiei de examinare, spunând că de două săptămâni cere să vadă baremul și modul în care i-a fost corectată lucrarea. Ionac menționează că doi membri ai comisiei i-au dat notă de trecere, iar alți doi, care, spune acesta, fac parte și dintr-o comisie de anchetă a secției pe care a condus-o, nu. Doctorul Mihai Ionac a spus că va ataca acest concurs în justiție.
„Noi nu încercăm decât să ne facem treaba, să ne dezvoltăm, și practic suntem blocați, și la orice fel de inițiativă primim feedback-uri brutale, nejustificate, necolegiale. Vizavi de concurs, există un cod elementar al bunelor maniere și al relațiilor dintre medici pe care, din păcate, conducerea spitalului nu că nu le cunoaște, dar le-a și contrazis. S-au făcut nenumărate încălcări ale legii și am să acționez în justiție. De ani de zile se practică asupra mea anumite abuzuri pe care eu le lămuresc în justiție după ani de zile și absolut nimeni văd că nu face nimic. Comisia de examinare a conținut persoane care nu îndeplinesc criterii legale. Atunci când se organizează un concurs pentru o anumită funcție cei din comisie ar trebui să aibă un rang corespunzător funcției respective. Au fost mai mulți membri care nu au avut acest rang. Dacă există membri care au conflicte de interese, atunci ei ar trebui să anunțe, dacă nu intră sub incidența legii. Din comisie au făcut parte membri care, pe de altă parte, fac parte dintr-o comisie de anchetă permanentă a secției, numită de conducerea spitalului. Acești membri nu au anunțat, ci dimpotrivă, au fost parte din comisie. Eu am contestat examenul și mi-a fost evaluată contestația de comisia de examinare. Din câte am auzit, mai mulți membri nici nu au vrut să facă parte din simulacrul acesta. Eu nu mi-am închipuit că pot să apară asemenea situații, când prioritatea noastră și a conducerii spitalului este să ne îngrijim de pacienți. Nu am crezut că nu poate exista un dialog”, a spus doctorul Mihai Ionac.
Doctorul Mihai Ionac este de 11 ani șef al Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean Timișoara și a contribuit la înființarea acestei secții.
Trimite articolul
XGhinion. Vorba lui Iohannis. 🙂
Poate ia in serios examenul data viitoare! Și oricum funcțiile nu sunt pe viața. Sau?
La nivelul asta, sa te plângi ca ai căzut un examen, mi se pare cel puțin penibil.
Greu de crezut că un doctor la o asemenea specialitate care a condus secția 11 ani , care a si infiintat o nu poate promova acel examen , atunci inseamna ca cei 11 ani au trecut fără ca să își maximalizeze competențele , ceea ce este greu de crezut , un doctor bun , un chirurg bun este cel care zilnic sau aproape zilnic operează, ceea ce cred ca face si cel din articol , cred ca ceva totusi numa fost în regulă acolo , mentionez ca nu il cunosc , am citit numai în presă de dînsul , si pînă acum am avut norocul sa nu vizitez sub nici o forma spitalul , nici cel din articol si nici altul , dar nu poti sa spui ca 11 ani a fost bun si in al 12 nu mai stie meserie , asta facem noi în țară, nu numai in medicina , ii dam deoparte pe meseriași, toți oamenii de excepție, în toate meseriile , marii artiști ai lumii , toți au avut si cele bile negre , mai multe sau mai putine , dar asta nu ii imiedica sfie foarte buni in domeniul lor , si are dreptate în ceea ce privește conflictul de interese , nu poti sa fi si in caŕ si in căruță, deci si in comisii de anchetă si in comisia de examen , este asa de simplu .
pai Ionac trebuia sa fie la beci in dosarul cu spagile dar DNA-ul Timisoara doarme in ghete .
se lupta pentru ciolan de parca e sectia lui adusa de acasa .
da cind se reduce veniturile si nu mai tai si spinzuri e nasol .
Sa îl ia naiba de ciolan
Elefantul vrea privilegii !La plăcinte, inainte, la razboi înapoi !
Mi se pare ciudat un singur lucru: de ce nu se contesta nota, ci comisia?! Văd ca pe asta marșează medicul, adică pe faptul ca unii din comisie nu aveau dreptul sa fie acolo! Dar de ce nu contesta nota, daca e atat de convins ca a stiut si a scris încât sa promoveze?! Cred ca aici e cheia întregului circ…
ionac spagar de 11 ani mai are tupea sa stea sef si cand iese la pensie
Asta vrea sa stea pe viata ca la BOR … :)).Si cate fosile mai ocupa posturi si nu renunta, pt statutul ala de domn doctor.Pensia fratilor care aveti dreptul.De aceea va pleaca studentii,tineretul din tara, nu va mai saturati de tinut scaunu.Timisoara la rezidentiat de vreo 2 3 ani 0 posturi scoase la concurs.Asa sa va ajute D-zeu.
Ce-si mai spala rufele in public, credeti tot ce se scrie in ziare, adevarul e stiut doar intr-un cerc mai mult sau mai putin restrans. Daca examenele in administratia publica ar fi corecte marea majoritate a candidatilor ar fi respinsi. Examenul se va sustine din nou, sa puna mana si sa invete.
Membrii Comisiei de concurs sunt desemnați prin act administrativ de conducerea PSD – ista, numită pe criterii politice si le servește doar interesele, acționând la comanda politica. De la “înălțimea” funcției pe care a fost numit politic, doctorul Craina nu constientizeaza ridicolul in care se plasează cotestand valoarea profesionala a doctorului Ionac si confirmarea acesteia de catre organizațiile profesionale interne si internaționale din care face parte – spre deosebire de dr. Craina, cel validat politic de PSD.
In tarile civilizate medicii lucreaza ori in privat ori la stat. Ionac are clinica lui si mai lucreaza si la Medici s. Nu mai e rusine in ziua de azi!
Poate ne povesteste ionac cum au iesit din sala aia doi care zice ca i-au dat nota de trecere si a fost surpins de alt membru al comisiei cu laptopul pe masa
Totul este politic !! Domnul profesor Ionac a condus aceasta secție fără reproșuri . Comentariile răutăcioase sunt ale oamenilor care sunt invidioși sau care nu îi cunosc activitatea dumnealui . Sunt interese de la nivel înalt ca domnul profesor sa nu mai fie in funcție . Haideți sa nu fim invidioși pe munca dumnealui !!!!!!
Nu a putut da spaga???? Dar lasand gluma la o parte individul asta chiar vrea pe viata sefia? Oare nu mai exista altcineva capabil ? Nu se mai satura ? Din pacate ca el mai sunt si altii iar nepotismul si spaga pt posturi e litera de lege in lumea medicala timisoreana.
Nu suntem noi in masura sa-i analizam capacitatile de chirurg si nici examenul nu cred ca era din chirurgie… E vorba de a mai lasa si pe altul la urma urmei care poate are capacitati de conducere mai bune. E vorba de bun simt, omenie si corectitudine, calitati care dupa cum umbla vorba in targ, individul nu le prea are.
Nu inteleg de ce o asemenea valoare in chirurgia vasculara cum este doctorul Ionac tine mortis sa lucreze la STAT .DE CE
Asta e manopera lui Craina. Craina e hot care impreuna cu Ion Petre de la achizitii fura zi de zi spitalul
@Adrian
Pentru ca legea din Romania este o lege idioata
Daca NU mai lucrezi la un spital de stat din reteaua MS NU mai poti preda sau avea contact pe linie universitara cu Studentii de la medicina