Vorbim despre semaforul de pe I.C. Brătianu, din dreptul bulevardului cu palmieri, în apropiere de Poșta Mare. În filmare se vede clar cum o femeie trece strada cu un copil, pășind pe trecere pe culoarea roșie a semaforului, semafor care se face verde când femeia mai are puțin și ajunge la scuarul din mijlocul străzii. Doar 6 secunde ține verdele curat pentru pietoni, pentru că imediat se face verde și la mașini, semafoarele fiind „sincronizate” pe verde cam 10 secunde.
„Este un semafor ucigaș acolo! Gândiți-vă că în acea zonă sunt și școli, hai că dacă ești adult te mai uiți la mașini, dar copiii cum trec? Oricând se poate întâmpla o nenorocire”, ne-a scris un cititor tion.ro.
Un alt timișorean spune că vrea o explicație de la autoritățile locale. Am încercat să luăm legătura cu reprezentanții primăriei, care ne-au spus că semaforul are, de fapt, două faze. Au trimis și specialiști de la Centrul de management al traficului la fața locului, dar și polițiști. După ceva timp, ni s-a comunicat că „se lucrează la optimizarea semafoarelor pentru undă verde, atât pe teren, cât și la centru. Se schimbă programul pentru optimizarea undei verzi, se lucrează în mai multe zone din oraș privind sincronizarea și optimizarea intersecțiilor”.
Filmulețul postat pe Facebook are o mulțime de reacții.
„Iată un exemplu de Semafor Inteligent, care realizează performanța extraordinară de a fi pe roșu sau pe verde simultan, atât pentru pietoni, cât și pentru automobiliști. Performanța a fost susținută toată ziua de 2 noiembrie”, se arată în descrierea acestuia.
Un utilizator de Facebook a scris într-un comentariu că a mai văzut o situație asemănătoare și pe Take Ionescu, chiar în fața Inspectoratului Județean de Poliție.
Vă reamintim, în cadrul proiectului au fost puse semafoare noi în 44 de intersecții din oraș, 90 de intersecții au fost modernizate, în 134 au fost montate camere de supraveghere, iar în trafic au fost amplasate 230 de camere video, șapte radare de viteză, 13 radare de informare, 13 panouri cu afișare numerică, 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu și 17 panouri de afișare a mesajelor variabile. De asemenea, a mai fost amenajat și un centru de comandă pentru trafic și supraveghere video, de unde se pot regla toate semafoarele. Lucrările pentru sistemul de management al traficului au fost efectuate de asocierea Swarco Traffic România, Avitech.Co și Swarco Mizar SPA, la valoarea de aproape 6 milioane de euro.
Articole pe aceeași temă:
Robu a inaugurat Semaforisoara. Sistemul nu e functional in toate intersectiile
Citiți principiile noastre de moderare aici!