Pe 18 mai, ministrul Sorin Grindeanu spunea că CNAIR va face, până la urmă, un sens giratoriu pe DN 6 Centura Lugojului, la intersecția cu drumul spre Tapia și Măguri. Nodul rutier în cauză este considerat o „intersecția a morții” din cauza numărului foarte mare de accidente.
Potrivit ministrului, licitația urma să se lanseze „săptămâna viitoare”. A durat, însă, puțin peste o lună, CNAIR transmițând documentația pe 19 iunie, iar licitația fiind publicată o zi mai târziu. După câteva ore, anunțul pornirii acesteia fusese făcut de Călin Dobra, viitorul primar al Lugojului, potrivit rezultatelor de la alegerile locale din 9 iunie.
„Sensul giratoriu de pe Centura Lugojului, zonă cunoscută drept «intersecția morții», din cauza numărului mare de accidente, va fi construit în cel mai scurt timp. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate, proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire și a proiectului tehnic de execuție.
În ultimii 4 ani, Primăria Lugoj nu a fost în stare să dea drumul acestui proiect atât de necesar în comunitate. E aceeași indolență cu care eram obișnuiți, dar, de care, în sfârșit orașul a scăpat. Acum, investiția aflată în administrarea CNAIR are undă verde!”, anunțase, pe 20 iunie, social-democratul Călin Dobra.
Parte a unei licitații cu alte câteva zeci de sensuri giratorii
Licitația anunțată de Dobra nu este doar pentru sensul giratoriu de pe Varianta de Ocolire a Municipiului Lugoj, ci și pentru alte 34 de amenajări asemănătoare. De fapt, procedura se numește „Elaborare Studiu De Fezabilitate, Proiect pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire și Proiect Tehnic de Executie pentru obiectivul «Amenajare sensuri giratorii în cadrul proiectului Investitii prioritare în siguranta rutiera în Romania – 2020 – 0888: Lot 1, Lot 2»”.
Cel de lângă Lugoj (DN 6 – km 495 + 000) se găsește în lotul 2, împreună cu altele 13. Din partea de vest a țării, pe segmente care țin de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timiș, mai sunt altele două: pe DN7 – km 383+825 și DN 66 – km 181 + 053, ambele din județul Hunedoara.
Pentru primul lot, CNAIR are o valoare estimată de 3,1 milioane de lei, iar pentru lotul 2, de 2 milioane de lei, sume fără TVA. Deci, per total, am avea o valoare totală de 6 milioane de lei sau 1,22 milioane de euro, cu TVA.
Ofertele se pot depune până pe 6 august. Mai apoi, câștigătorul va avea un termen de 270 de zile (9 luni) pentru a finaliza toate documentațiile cuprinse în achiziție.
Trimite articolul
XJalni!!! Putea sa intre in executie avand si proiectul si studiile de fezabilitate dar PSD prefera sa mai arunce pe geam niste bani!!! Suepr, pana cand va fi gata sper sa nu mai moara cineva acolo!!!