Potrivit medicilor, numărul tinerilor care suferă infarct și apelează la Serviciul de Ambulanță Timiș este în creștere. Vorbim despre tineri de 25 de ani, care au avut nevoie de îngrijiri medicale în acest sens.
„Noi învățam la școală că vârsta la care apare infarctul este de 45 – 55 de ani. Anul acesta avem tineri de 25 – 30 de ani care au făcut infarct. E adevărat că în unele cazuri era vorba despre malformații, dar altele sunt datorate și modului trepidant de viață. Stres, toxice, alimentație… toate sunt de vină”, a declarat dr. Leonida Iancu, managerul general al Serviciului de Ambulanță Timiș.
La începutul anului 2016, reprezentanții Serviciului de Ambulanță al Județului Timiș vor prezenta bilanțul complet pentru 2015. Până atunci au fost făcute publice câteva date.
„Beneficiem de un parc auto de 73 de autosanitare de diferite categorii. Cele care sunt destinate urgențelor sunt în număr de aproximativ 47, iar vreo opt sunt destinate consultului la domiciliu. Restul sunt pentru transport sanitar. Nu sunt multe și, sigur, ar mai fi nevoie, pentru că ele au deja o vechime. Majoritatea au șase, șapte, opt ani și unele chiar zece ani. Foarte multe dintre ele au peste 300.000 de kilometri, unele chiar 500.000 de km. Activitatea este de la an la an în creștere. Oricum, cred că anul acesta o să avem o medie de 350 de intervenții pe 24 de ore. În orice caz, numărul de intervenții este în creștere, chiar dacă avem și colaboratori, cum ar fi SMURD-ul, care ne ajută cu trei echipaje în Timișoara și câte un echipaj în Lugoj, Făget, Buziaș, Sânnicolau Mare și Deta. Există și cele două servicii private care ne ajută pe consult la domiciliu și pe consult sanitar”, a mai spus Leonida Iancu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!