În cadrul evenimentului vor fi dezbătute aspecte care vizează:
- Regulile de bune practici de lucru și igiena în lanțul de aprovizionare, depozitare, procesare și comercializare a produselor alimentare;
- Marca de sănătate/identificare, restricții și derogări de la importul/exportul produselor alimentare -semnificații în contextul actual al evoluției bolilor infecțioase (Reg. 605/2021(UE) al Comisiei de stabilire a măsurilor speciale de combatere a pestei porcine africane, Ord. 10/2008 ANSVSA – Norma sanitară veterinară care stabilește procedura pentru marcarea și certificarea produselor de origine animală destinate consumului uman;
- Procedura de retragere a produselor de pe piață – retragerea voluntară/oficială – sistemele de alertă rapidă RASFF și AAC (Reg. 178/2004 EC de stabilire a principiilor și a cerinţelor generale ale legislaţiei în domeniul alimentelor, de înfiinţare a Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară şi de stabilire a procedurilor în domeniul siguranţei alimentelor).
Temele vor fi susținute de:
- Dr. Flavius NICOARĂ, Director Executiv DSVSA Timiș
- Dr. Corina PĂDURARIU, consilier Biroul de Autorizări, Inregistrări, TRACES, Gestiunea Activităților de Import-Export
Termen de înscriere: 3 martie 2023.
Taxă de participare: 150 lei pentru firmele membre și 250 lei pentru firmele care nu sunt membre CCIAT.
Înscrierea la eveniment se face prin completarea formularului de participare care se regăsește accesând link-ul.
Evenimentul se înscrie în programul CCIA Timiș pentru anul 2023 de informare și instruire a agenților economici cu privire la noutăți legislative în diferite sectoare de activitate, organizat în colaborare cu serviciile publice deconcentrate din teritoriu.
Informații suplimentare la tel. 0722503138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic – consilier RP.
Citiți principiile noastre de moderare aici!