Cum te poți pregăti din prima zi?
Fii în formă. A fi în formă te va ajuta să începi mai ușor sezonul tău sportiv. Începeți prin a-ți face un plan de exerciții. Dacă întâmpini probleme cu un plan sau cu antrenamentele, cereți sfaturi antrenorului sau profesorului de gimnastică. Dacă nu poți ajunge la o sală de sport sau nu ai mult timp, există o mulțime de aplicații de exerciții și antrenamente online pe care le poți încerca acasă.
În plus, poți face mișcare la o plimbare cu biciclete, alergând sau poți alege niște ședinte de yoga. Este important felul în care îți soliciți corpul, mai puțin tipul de mișcare. Până la urmă practicarea oricărui sport este sănătoasă.
Notează-ți obiectivele pentru mai multe zile și antrenamentele pe care intenționezi să le faci. Programează anumite ore de antrenament. Acest lucru te va ajuta să rămâi motivat și să îți respecți planul de exerciții. De asemenea, te va ajuta să urmărești activitățile pe care le-ai făcut.
Stabilește obiective realiste. În timp ce te pregătești pentru începutul sezonului sportiv, gândește-te la ceea ce vrei să obții. Obiectivele tale pot fi generale, cum ar fi formarea unei echipe sau intrarea în formă. Dar obiectivele mai mici, specifice sunt mai ușor de atins și se pot construi către obiectivul tău mai mare. Dacă îți atingi obiectivul, stabilește-ți noi obiective spre care să lucrezi. A avea obiective poate fi un mare motivator!
Importanța echipamentelor
Verifică-ți echipamentul. Dacă te întorci la sportul tău, încearcă echipamentul pentru a te asigura că încă se potrivește și funcționează pentru tine. Dacă ești nou în sport, întreabă-ți antrenorul de ce ai nevoie. Îți poți cumpăra echipamentul la mâna a doua sau îl poți împrumuta, pentru a economisi bani. Asigură-te că toate echipamentele tale sunt curate și sigure de utilizat.
Ia în considerare o tabără sportivă. Taberele sportive ajută jucătorii noi și experimentați să-și exerseze abilitățile înainte de începerea sezonului. Jucătorii colegiului, antrenorii sau alți profesioniști predau de obicei taberele. Multe școli și colegii oferă tabere sportive în timpul verii și în weekendurile din timpul anului școlar.
Consultă-ți medicul. Școala sau echipa ta va avea nevoie să faci un examen fizic înainte de a-ți permite să încerci sau să te joci. Pentru că toată lumea trebuie să fie verificată pentru a juca, medicii sunt cei mai ocupați la începutul sezoanelor sportive. Dacă porți ochelari, ia în considerare o vizită la medicul oftalmolog pentru a-ți verifica rețeta și pentru a-ți face ochelarii potriviți. Există chiar ochelari special creați pentru a-i putea folosi în timpul activităților fizice, fără a te încurca.
Indiferent dacă te antrenezi cu o echipă sau pe cont propriu, nu uita să incluzi timpul de odihnă în program. Asigură-te că îți iei cel puțin 1-2 zile libere pe săptămână de la sporturi de competiție și antrenamente. Ia-ți cel puțin 2 luni de pauză în fiecare an de la orice sport pentru a preveni rănile de stres repetitive.
(Cod 2201)
Trimite articolul
Xasta da motivatie . Sa te apuci in sezonul cald si e iarna