Orice autovehicul, indiferent de anul de fabricație sau model, vine cu o serie de costuri aferente. Acestea se datorează, pe de o parte, pieselor care trebuie schimbate și, pe de altă parte, diferitelor controale pe care mașina trebuie să le facă pentru a primi toate avizele de circulație necesare. Din acest motiv, șoferii vor căuta mereu modalități de reducere a costurilor, fie reducând consumul de aer condiționat cu speranța că acest lucru va menține nivelul ridicat al benzinei, fie recurgând la furnizori de piese auto cu review-uri nu prea bune. În cazul în care ești în căutarea unor sfaturi utile și de încredere pentru întreținerea mașinii, descoperă informațiile necesare în rândurile următoare:
Consultă kilometrajul
Cifrele nu mint, iar în cazul mașinilor, există anumite numere care ar trebui să îți dea de gândit. Autovehiculele cu peste 50.000 kilometri realizați trebuie neapărat să beneficieze de un nou lichid de răcire a motorului. Cele peste 60.000 kilometri au nevoie de bujii noi, în cazul în care acestea sunt din titan. Cele din iridiu trebuie schimbate la 80.000 kilometri realizați. Le poți identifica pe cele potrivite, consultând plaja de oferte de pe site-ul Autodoc24. Fiecare instrument și produs vine din depozitul din Germania, unde se regăsesc piese de calitate potrivite oricărei mașini.
Verificarea frânelor într-un service se face de îndată ce mașina a înregistrat 70.000 kilometri în panoul de bord. La același consult, pregătește-te financiar și pentru schimbarea lichidului de frână, alături de inspecția aferentă asupra bucșelor.
Mașinile cu un kilometraj de 95.000 de kilometri au nevoie de o baterie nouă, în cazul în care proprietarii preferă să nu aibă de-a face cu probleme tehnice la nivelul motorului. Dacă folosești mașina în fiecare zi, cu siguranță nu vei vrea să rămâi cu ea în mijlocul drumului din cauza unor probleme care ar fi putut fi, astfel, evitate.
Cureaua de distribuție se înlocuiește la 120.000 de kilometri înregistrați. Bineînțeles, această decizie se ia în funcție de model, dat fiind faptul că anumiți producători recomandă acest lucru atunci când văd că mașina a înregistrat fie 60.000, fie 180.000 sau chiar 240.000 kilometri realizați. Cea mai bună alegere este cea a mecanicului auto, dat fiind faptul că el este cel care are în față autovehiculul și poate decide cel mai bun pas.
Ia în calcul infrastructura din România
Condusul mașinilor pe autostrăzi și drumuri fără probleme tehnice este un vis pentru șoferii din țara noastră. Întrucât străzile sunt cum sunt, este important să iei în calcul starea lor înainte de a renunța la a face o investiție în mașina ta. Chiar dacă aceasta ar putea să mai stea un an fără un anumit schimb de ulei sau o revizie, o atitudine proactivă te-ar putea salva de la o investiție și mai mare în decursul anului viitor. Astfel, rezultatul va fi cel scontat, respectiv vei reuși să întreții mașina ta pe o perioadă lungă de timp, fără alte probleme tehnice.
Bucură-te de un autovehicul curat, bine întreținut și sigur pe orice drum și la orice moment al zilei. Atunci când mașina ta se simte bine, șoferul este în culmea fericirii.
(347874)
Citiți principiile noastre de moderare aici!