Sistemul digital a fost finalizat și funcționează de aproximativ o lună. În momentul de față are loc instruirea personalului – cca. 300 de medici și asistenți medicali. Aceștia vor folosi aplicația digitală și vor avea date precise despre pacienți.
În esență, proiectul a conectat digital secția ATI cu Blocul Operator, respectiv cu sălile de operații ale acestuia din clădirile spitalului: clădirea principală, de Ortopedie, și Casa Austria.
Aplicația digitală gestionează parametrii funcțiilor vitale, gestionați de aparatele de anestezie, ventilatoare mecanice, infuzomate, injectomate, aparatelor de hemodializă/hemofiltrare din sălile de operație, iar datele sunt preluate automat și afișate pe Medical-computerul de la fiecare pat al pacientului, continuând toate recomandările de îngrijire și tratament. Programul are funcții care cresc siguranța și calitatea îngrijirii pacienților, precum și o bibliotecă cu ghiduri și protocoale medicale ce pot fi consultate.
„Prin digitalizare, va fi redus timpul dedicat documentării manuale cu datele pacienților, este eliminată varianta suprapunerii informațiilor, tratamentele pot fi prescrise de la distanță, resursele vor fi utilizate optim, se reduce riscul de transmitere a infecției nosocomiale, iar pacientul și personalul medical este protejat. Cu alte cuvinte, medicul vede, în orice minut, datele pacientului corelate complet de pe mai multe canale și poate merge cu precizie pentru a le urmări fluctuația, cu posibilitatea să anticipeze și să decidă în avans. În prima etapă, foaia de observație pe hârtie va coexista cu dublura electronică. Evidența medicală stocată virtual permite accesarea acesteia în timp real, inclusiv pentru date operabile în mediul științific”, transmit reprezentanții spitalului Județean.
Digitalizarea activității medicale în Blocul Operator și Clinica ATI a pornit în anul 2020 la inițiativa șefului ATI dr. Dorel Săndesc, prin proiectul CAPACOV și fonduri POIM. Recepția oficială a proiectului va avea loc la începutul lunii septembrie 2022. Investiția financiară totală a proiectului de digitalizare este de peste 18.000.000 lei.
Trimite articolul
XSi cine monitorizeaza “sistemul de monitorizare”? parca n-as vrea sa aud ca au fost inversate medicamentele sau doamne feri interventiile chirurgicale ca “asa arata sistemul”. Iar daca “pica” sistemul fie si local la un singur pacient, sper ca mai trece o asistenta din cand in cand, nu?
PS. Cu incendiile -vreo 13 la numar- din pandemie s-au gatat anchetele?
-
Fiecare pacient va fi inoculat cu un cip cu Bitdefender, pentru devirusare.
Sa rezolve lucrurile de baza cum ar fi infectiile intraspitalitsti, mergi cu o boala, pleci cu doua. Medici care nu sunt in stare sa puna un diagnostic.