Proiectul privind „Eficientizarea Centrului Colaborativ de Cercetare în Obstetrică – Ginecologie şi Neonatologie din Timişoara”, în valoare de peste 350.000 de lei, este cel mai mare proiect de acest fel câştigat de un spital din Timişoara, în ultimii ani. În urma derulării lui, maternitatea s-a ales cu aparatură medicală şi informatică (server, staţii de lucru, laptopuri, videoproiector, fax, sistem captare imagini col uterin, sistem transmitere imagini col uterin şi laparoscopie), un soft de management al datelor medicale, economice şi administrative, unul de cercetare medicală dedicat specialităţii de obstetrică – ginecologie şi neonatologie, precum şi servicii pentru întărirea capacităţii administrative.
Care ar fi beneficiile pentru pacienţi? „Prin implementarea programului creşte calitatea actului medical. Orice persoană care vrea după externare să îşi vadă foaia de observaţie o poate solicita. La fel şi cu costurile – pacienţii vor putea vedea exact pe ce s-au dus banii”, a spus Dan Păscuţ, managerul Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu”. De asemenea, utilizând softurile achiziţionate prin intermediul proiectului, medicii le pot explica mai uşor pacienţilor modul în care au fost trataţi. Programul mai aduce beneficii spitalului şi la nivelul cercetării şi a învăţământului universitar şi postuniversitar.
Cu softuri şi datorii
Cu toate acestea, Maternitatea „Odobescu” continuă să adune datorii, care se ridică momentan la peste 5.000.000 de lei, majoritatea la furnizorii de medicamente. „80% din banii de la Casa de Asigurări se duc pe salarii, iar restul abia ajung pentru plata utilităţilor”, a mai spus managerul unităţii medicale. El a adăugat că în doi ani speră să se mute într-un nou imobil, alături de Maternitatea Bega, clădire promisă de Consiliul Judeţean Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!