Consiliul Local Timişoara a adoptat, în şedinţa de la finele lunii februarie, o hotărâre prin care atribuie spre închiriere Societăţii Timişoara spaţiul ultracentral în care aceasta funcţionează acum, dar cu condiţia să nu arboreze însemne ale unor partide politice şi nici să găzduiască sedii sau birouri ale unor europarlamentari, parlamentari, consilieri locali sau judeţeni. Acest lucru înseamnă, practic, că dacă membrii Societăţii Timişoara doresc să rămână în actualul sediu, trebuie să o evacueze pe Monica Macovei, care şi-a deschis, la finele anului trecut, un birou europarlamentar în incinta sediului acestei asociaţii.
La aproape două săptămâni de la decizia consilierilor locali, membrii Societăţii Timişoara susţin că nu au văzut nici hotărârea, nici noul contract de închiriere, dar, oricum, nu vor renunţa la europarlamentarul PDL Monica Macovei.
„Încă nu am primit contractul şi nici nu am văzut hotărârea consiliului local, dar indiferent cum va arăta contractul, nu vom fi de acord ca un organ administrativ să aibă ingerinţă în activitatea unei asociaţii. Nu suntem o organizaţie apolitică, facem politică de 20 de ani. Nu facem politică de partid, dar acţiunile noastre şi tot ce facem noi sunt de fapt acte politice. De altfel, scrie şi în statut că pot fi membri de partid cei care sunt membri ai Societăţii Timişoara”, a declarat preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea.
El a afirmat că, după ce acest scandal a ajuns în presă, Societatea Timişoara a primit oferte din partea mai multor persoane pentru a se muta într-un nou sediu. „Avem multe sedii oferite de persoane. Cu sau fără sediu, vom continua să facem ceea ce facem de 20 de ani încoace”, a concluzionat Mihalcea.
Rămâne de văzut cum vor reacţiona autorităţile locale, dar în hotărârea de consiliu se precizează că în cazul în care nu sunt respectate prevederile impuse contractul de închiriere pentru sediu va fi reziliat.
Citiți principiile noastre de moderare aici!