Aproximativ 100 de angajați Sodexo România s-au implicat, în această perioadă, ca voluntari, în acțiunile grupului. Câțiva dintre ei sunt din Timișoara, unde îi ajută pe copiii și adolescenții din oraș să facă primii pași spre a descoperi echilibrul între alimentație, ecologie și dezvoltare sustenabilă.
De la un mic furnizor francez de servicii de catering, în urmă cu peste 50 de ani, Sodexo este astăzi în top 20 mari angajatori din lume. Cu peste 425.000 de angajați care, zi de zi, oferă servicii pentru îmbunătățirea calității vieții, impactul Sodexo pe plan global este mai mare decât îți poți imagina la o simplă privire. Peste 75 de milioane de oameni, din 80 de țări de pe glob, beneficiază acum de serviciile grupului francez – în continuare, o afacere de familie.
Sodexo este prezent în societate în diferite ipostaze: cea de angajator, cea de furnizor de servicii și cea de cetățean global, dar toată activitatea sa are la bază oamenii, cărora dorește să le ofere acces la cele mai bune servicii.
Oamenii sunt cei care conferă valoare fiecărei companii, iar Sodexo răsplătește efortul investit de toți cei care fac parte din ecosistemul său, contribuind la dezvoltarea economică, socială și de mediu a comunităților în care este prezent. Fiecare acțiune derulată de Sodexo a fost ghidată de misiunea de a îmbunătăți calitatea vieții angajaților, clienților, consumatorilor, furnizorilor, comercianților, instituțiilor și ONG-urilor și investitorilor cu care interacționează constant. Pentru toți cei implicați direct – de la angajați și micii fermieri de la care Sodexo cumpără materie primă, și până la lucrătorii de pe platformele de offshore sau elevii în clasele primare care abia învață reguli de igienă personală și nutriție – Sodexo a lansat programul de responsabilitate corporativă Better Tomorrow 2025.
„Prin programul Better Tomorrow 2025 ne dorim să le arătăm oamenilor că ei pot determina schimbarea în societate și că de ei depinde să își construiască un viitor mai bun”, spune Emanuel Viorel Stefani, CEO Sodexo On-Site Services.
Astfel, Sodexo își asumă nouă angajamente pentru ca oamenii să trăiască într-un mediu sigur, în care să se poată dezvolta. Astfel, Sodexo își asumă rolul de a contribui la îmbunătățirea calității vieții oamenilor, de a le pune la dispoziție opțiuni pentru a adopta un stil de viață sănătos și de a-i încuraja îl adopte, și de a lupta împotriva foametei și malnutriției.
Sodexo acționează la nivelul comunităților asigurând un mediu de lucru divers și o cultură incluzivă, care îmbogățește comunitățile, promovează dezvoltarea locală și a practicilor de business echitabile, incluzive și sustenabile, promovând diversitatea și incluziunea socială drept catalizator pentru schimbarea în societate.
Angajamentele asumate față de mediu sunt de a promova o cultură a responsabilității în cadrul spațiilor de lucru ale companiei, de a oferi servicii de managementul resurselor care să contribuie la reducerea emisiilor de carbon și de a folosi resurse sustenabile în cadrul activităților sale.
Astfel, Sodexo își urmărește misiunea de a asigura o calitate mai bună a vieții pentru oamenii și comunitățile în care grupul activează, inclusiv în România, unde este prezent încă din 1998 și are astăzi 1.470 de angajați.
Acțiunile Better Tomorrow 2025, aliniate obiectivelor ONU de dezvoltare durabilă, sunt clasificate sub trei aspecte: foamete și malnutriție, diversitate de gen și reducerea deșeurilor.
Better Tomorrow 2025 în România
În România, Sodexo derulează programe de responsabilitate corporativă și acțiuni individuale care au sprijinit îmbunătățirea calității vieții a aproximativ 8.000 de beneficiari direcți și indirecți, doar de la începutul acestui an.
Acțiunile de responsabilitate corporativă ale grupului și ale angajaților sunt realizate prin programele Servathon, Să creștem sănătoși și STEPS by Sodexo.
Servathon
În cadrul programului Servathon, de donare de alimente pentru persoanele care trăiesc în condiții de sărăcie, acțiunile desfășurate în ultimul an au adus împreună 40 de voluntari Sodexo. Din 2008 și până în prezent, peste 2.000 de voluntari s-au implicat în acțiunile Servathon România pentru strângeri de fonduri și de produse alimentare de strictă necesitate, iar peste 1.500 de persoane au fost beneficiarii acțiunilor.
Următoarele acțiuni Servathon de donare de alimente de strictă necesitate vor avea loc în decembrie 2017 și aprilie 2018.
Să creștem sănătoși!
Prin programul Să creștem sănătoși!, Sodexo își propune să îi familiarizeze pe elevii din clasele primare cu principiile unui stil de viață echilibrat, ținând cont de importanța nutriției, a igienei și a mișcării.
Să creștem sănătoși! a debutat în 2015, de Ziua Mondială a Alimentației, sărbatorită anual în data de 16 octombrie, se desfășoară în cadrul școlilor și este dedicat elevilor din clasele primare (clasele 0-IV). Alături de voluntarii Sodexo, în proiect se implică și studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Anul acesta, aproximativ 2.000 de elevi au avut șansa să învețe cum să crească sănătos, în cadrul acestui program.
STEPS by Sodexo
STEPS by Sodexo înglobează proiectele de educaţie pentru creşterea calităţii vieţii şi pentru dezvoltare sustenabilă, fie că vorbim de nutriţie, educaţie, ecologie, civism, destinate copiilor și adolescenţilor.
„Prin acțiunile noastre contribuim la creșterea gradului de conștientizare în toate aceste domenii, atât în rândul copiilor, cât și în familiile în care copiii vor împărtăși informațiile obținute. Prin activitățile noastre educative în rândul copiilor și adolescenților, încercăm să îi facem conștienți de ceea ce se întâmplă în lumea în care trăiesc, de nevoile lor, dar și de ale celorlalți, de efectele acțiunilor lor, atât asupra mediului în care trăiesc, cât și asupra celor cu care împart acest mediu”, a declarat Emanuel Viorel Stefani, CEO Sodexo On-Site Services.
Anul acesta, Sodexo, în parteneriat cu Fundația medicala CardioPrevent, a implementat mai multe acțiuni din cadrul programului STEPS by Sodexo ca parte a activității extracurriculare a elevilor în „Școla Altfel” 2016, unde elevii din ciclul primar au participat la un workshop interactiv, Despre nutriție în 7 pași, pentru a deprinde obiceiuri alimentare sănătoase prin asigurarea unei diversități alimentare și a unei proporționalități între diferitele grupe alimentare, precum și despre alte practici necesare pentru o sănătate optimă. Această acțiune este programată să se defășoare din nou în aprilie-mai 2018.
(942252)
Citiți principiile noastre de moderare aici!