Incidentul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri.
„Toată ziua de ieri, până pe la 23, s-a turnat beton pe un nou tronson de radier în partea subterană. Noaptea trecută, două mașini au pătruns în subpasaj, au ajuns pe porțiunea respectivă, au făcut o întoarcere cu mașina exact peste betonul proaspăt turnat, compromițând lucrarea respectivă. Aceasta ne creează mari probleme. Nu putem face acum o estimare, trebuie să se facă o expertiză, să se vină cu un aparat să vedem dacă s-au produs sau nu fisuri. Dacă nu s-au produs fisuri, pagubele sunt destul de mici, se remediază ușor. Dacă s-au produs fisuri, porțiunea respectivă trebuie spartă și se reface armatura… Pagubele ar fi uriașe și nu cred că am avea cum să terminăm până la iarnă”, a afirmat primarul Nicolae Robu.
Reprezentanţii municipalităţii susţin că zona respectivă este supravegheată permanent de poliţişti locali. Acum au anunţat că vor suplimenta numărul de posturi.
„Nu înțeleg cum a fost posibil acest lucru deoarece avem pază non-stop cu polițiștii locali. Cei care au fost în post în intervalul respectiv vor da socoteală. Vor trebui dați afară pur și simplu. Este regretabil că unii cetățeni ai orașului nostru nu înțeleg că acolo este șantier. Sunt bariere peste tot, dar am văzut că unii le dau la o parte și pătrund, de aceea am dispus pază non-stop. Iată că nici aceasta nu funcționează. Vom suplimenta numărul de posturi. Nu putem permite ca unii să-și bată joc de banul public, de munca și de toată strădania noastră. Se lucrează zi și noapte pentru ca înainte de Crăciun să finalizăm această lucrare”, a concluzionat Robu.
UPDATE. Autorităţile locale spun că s-a făcut o expertiză, iar problemele cauzate de cei doi şoferi care au intrat cu maşinile pe suprafaţa betonată a pasajului pot fi remediate fără prea multe bătăi de cap.
„Din fericire, expertiza care a fost făcută a arătat că nu este foarte grav ce s-a întâmplat, se poate remedia fără costuri foarte mari. Exista însă şi posibilitatea să se fi produs fisuri în radier, atunci ar fi trebuit să fie spart tot acel beton armat, care este de 80 de centimetri grosime, şi refăcut. Din fericire, nu e atât de grav, se remediază la ora actuală şi se lucrează la armarea următorului tronson, astfel încât să se poată betona şi acesta. Mai rămân doar două tronsoane de radier. În decembrie, la 1 an şi 8 luni de când am demarat lucrările, vom avea intersecţia Michelangelo complet funcţională, inclusiv în subteran”, a declarat, ulterior, Robu.
Întrebat dacă vor fi sancţionaţi poliţiştii locali care supraveghează zona respectivă, edilul a afirmat că vor fi daţi afară. Oficialii primăriei susţin că accesul pe şantierul de la Michelangelo a fost restricţionat, dar că probabil respectivele bariere au fost date la o parte pentru a se putea intra.
Articole pe aceeași temă:
Noi imagini cu pasajul Michelangelo. Muncitorii SDM au fost mutati acolo de pe alte santiere!
Citiți principiile noastre de moderare aici!