Oamenii legii spun că sunt chemați zilnic să intervină în situații de genul, la șoferii care blochează liniile de tramvai. 28 de mașini au fost ridicate de la începutul anului și până acum, pentru că blocau circulația tramvaielor, a troleibuzelor, a autobuzelor, a microbuzelor școlare sau erau parcate în stațiile STPT. S-a întâmplat în zonele Sever Bocu, G. Dima, T. Grozăvescu, Consiliul Europei, Circumvalațiunii, C. Aradului. Tot anul acesta, pentru aceleași fapte, au fost amendați 137 de șoferi.
„De menționat că autovehiculele sunt ridicate în situațiile în care conducătorii auto care parchează neregulamentar încalcă flagrant legea, încurcând traficul rutier. În această perioadă s-a constatat că, cel mai frecvent, au fost încălcate prevederile legale referitoare la oprirea sau staționarea în stațiile mijloacelor de transport în comun, dar au fost și cazuri în care unii conducători auto au blocat traficul tramvaielor”, transmit reprezentanții Poliției Locale.
Oamenii legii spun că au aplicat amenda maximă unui conducător auto care și-a parcat autoturismul mult prea aproape de liniile de tramvai în zona Traian, pe str. Ștefan cel Mare. Tramvaiul nu a mai putut trece de mașină.
„Poliția Locală Timișoara atrage atenția conducătorilor auto să respecte legislația deoarece sancțiunile pentru astfel de fapte sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, conform OUG 195/2002”, mai spun oamenii legii.
Polițiștii locali le recomandă șoferilor să nu mai parcheze prea aproape de liniile de tramvai sau să-și mai lase mașinile în stațiile STPT.
Trimite articolul
XMaxim ar insemna 5-6 mii lei, nu 750lei!!! Degeaba!
saaaaauuuu sa ii impinga tramvaiu. Sa ia exemplu vatmanului din Bucuresti, care e un erou national.
Daca vrei sa spui ca jumatate din 725 ron (362 ron in 15 zile) e amenda, atunci ne meritam soarta.
-
Ridicat mașina, plătit ridicatul,parcarea și amenda,șoferul penalizat cu 3 luni suspendarea carnetului și amenda înmulțita cu 10 x venitul lui lunar calculat. Așa poate o să își lase mașina pe la Parta sau Bucovat.
iei amenda mai mare daca iti lasi bicicleta in centru :))
Eu as dota tramvaiele cu plug.
-
:)) Asta e geniala!
Blocheaza liniile de tramvai si capata numai amenda? O fi aia maxima, dar platste jumatate si se poate certa pentru amenda pana se satura judecatorii si gaseste unul care e mai “milos” si il scapa de amenda!
In Germania nu se intampla asa ceva, ca nu iti permiti! De ce? Fiindca daca blochezi linii de tramvai este chemata Politia, locala sau centrala, este egal, care apare in cateva minute, si care cheama aia de ridica masinile. Se ridica masina si se duce la depozit. Smekerul care vine si ramane fara masina are de telefonat cu Politia si afla unde ii e masina, se duce cu ce vrea si poate sa caute acolo si plateste pe loc, inainte de ridicarea masinii, amenda ca a blocat circulatia, taxa de ridicare (care e cateva sute de euroi) Plus mai capata cateva puncte in contul lui de sofer (maxim in Germania este 13).
Asa se invata minte. Asa ca capata amenda? Aia se judeca, aia se contesta si plus se poate urca in masina si pleca. Asa, daca e masina ridicata, face o plimbare prin oras cu taxiul. Placere mai mare nu este.
PS. Apare intre timp pana i se ridica masina, plateste numai amenda, si cursa goala a ingerilor galbeni. Dar si aia e scumpa, Plus punctele .
Daca nu ar fi asa, ar fi si in Germania multi smekeri care ar parca pe unde vor muschii lor. Si culmea, soferii se conforma si parcheaza mai cu atentie.
-
Da, corect, dincolo imediat apare politia si iti ridica masina. Toata afacerea asta te costa 150-300 de euro cu amenda cu tot. La noi tot atat te costa la un salariu mediu pe romania de 3 ori mai mic decat dincolo. Deci este extraordinar de arzator la buzunar la noi, numai ca nu prea se aplica!
1. Nu ar strica sa se varuiasca pe carosabil limitele de gabarit ale tramvaielor. Multi nu-si dau seama cat loc trebuie sa lase intre masina si linia de tramvai.
2. pentru blocarea traficului trebuie politia nationala sa-si faca datoria. Cf. legii blocarea este infractiune-fapta penala- nu contraventie. (Art. 339). Nu este de competenta politiei locale treaba asta, dar din cauza ca politia nationala nu prea mai exista, na.
Ce amenzi … vatmanul trebuie sa procedeze exact ca vatmanul ala din Bucuresti.
Foarte simplu si eficient.
ideal ar fi sa li se retina permisul acestor imbecili o luna, doua, trei
Prima data trebuie marcate parcarile, gabaritul liniilor de tramvai etc. Codul rutier mentioneaza clar ca delimitarea intre calea de rulare auto si trotuar trebuie delimitata cu linie alba continua chiar si in cazul existentei bordurii. Si daca o sa va uitati atent la noile asfaltari asa au facut. Pana fac la toate nu este vinovat soferul. Am avut amenda pentru parcare pe trotuar si pe baza acestui articol a castigat avocatul anularea amenzii.
A doua oara ca degeaba dau amenda maxima ca se plateste jumate din minim in 15 zile. O dau maxima ca sa iasa bine la raportare ca si suma.
A treia oara ca politia nationala trebuie sa isi faca treaba penyru ca blocarea drumului e fapta penala, pe care doar politia rutiera in baza codului rutier are dreptul sa o constate.