Şoferii şi vatmanii Regiei Autonome de Transport Timişoara (RATT) par să fi ajuns la capătul răbdării şi reclamă faptul că se izbesc zilnic de nesimţirea unor conducători auto care staţionează cu maşinile în staţii sau parchează prea aproape de calea de rulare a tramvaielor, de linii, de exemplu, situaţii care nu o dată au dus la blocarea circulaţiei. Şi atunci vatmanul trebuie să coboare, la fel şi călătorii, se face o mică ”investigaţie” pentru a da de urma şoferului nepăsător, uneori este chemată Poliţia, alteori nu, în funcţie de rezultatul investigaţiei, de cât de repede este găsit conducătorul auto, iar la ridicarea maşinii-problemă se ajunge greu pentru că procedura durează şi depinde de oră – dacă este seara, cei de la ridicări auto, de la societatea Drumuri Municipale, fosta ADP, nu mai au program de lucru…
Dacă vorbim despre autobuze şi troleibuze, o problemă frecventă este blocarea staţiilor. Pentru a atrage atenţia asupra acestor situaţii, un şofer al RATT ne-a trimis marți pe adresa redacţiei mai multe fotografii cu maşini care staţionează în staţii şi următorul mesaj: „Sunt unul dintre şoferii din cadrul RATT care se confruntă zilnic cu nesimţirea concitadinilor”.
În cursul zilei de miercuri am mai primit o sesizare pe această temă.
„Sunt conducător de troleibuz în cadrul Regiei Autonome de Transport Timişoara şi vreau să vă sesizez că, tot mai des, foarte multe staţii RATT sunt ocupate în totalitate de maşini parcate sau au accesul de intrare-ieşire blocat. Această situaţie este, de fapt, o lipsă totală de respect din partea acestor şoferi faţă de publicul nostru călător. Au fost situaţii când a trebuit să opresc troleibuzul în mijlocul străzii pentru a putea să coboare călătorii, printre ei fiind foarte mulţi bătrâni sau persoane cu handicap. Situaţia are o amploare fără precedent, şapte staţii din zece prezentând situaţii similare celor din fotografii”, a reclamat angajatul RATT.
Oficialii Regiei spun că Poliţia Locală a mai organizat acţiuni pe această linie şi că de regulă şoferii sună la dispecerat şi, dacă se consideră necesar, este contactată Poliţia.
Reprezentanţii Poliţiei Locale le atrag atenţia conducătorilor auto care blochează staţiile RATT că riscă amenzi.
„Sancţiunile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 195 şi 390 de lei și două sau trei puncte penalizare la permis, potrivit OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, spun cei de la Poliţia Locală, care recomandă ca aceste situaţii să fie reclamate la dispeceratul lor, la numărul de telefon 0256-968. Bineînțeles, și Poliția Rutieră poate interveni.
Articole pe aceeași temă:
Tramvaie blocate doua ore din cauza unui BMW parcat neregulamentar in Piata Traian
Citiți principiile noastre de moderare aici!