În Timișoara, asociațiile SPICC, Asociația Culturală Diogene și grupul Dreptul la oraș organizează o acțiune de solidarizare cu Marșul „Împreună pentru siguranța femeilor”. La ora 15:00 se va transmite începutul Marșului, pe scena din Parcul Regina Maria, iar de la ora 15:30 adunarea împotriva tuturor formelor de violență asupra femeilor va continua în Piața Libertății.
„Evenimentul de anul acesta se va desfășura sub sloganul «Credeți-ne!», aducând în prim plan nevoia femeilor de a avea încredere pentru a ieși din relațiile abuzive sau pentru a reclama actele de hărțuire sau viol. Avem nevoie de încredere în forțele proprii, încredere că familia nu ne va judeca și nu ne va acuza pe noi pentru agresiunea partenerilor, încredere că nu vom suferi repercusiuni, încredere că polițiștii și judecătorii ne vor crede”, transmit organizatorii.
Conform SPICC, în România, una din patru femei a fost agresată fizic sau sexual de partenerul său sau de fostul partener, cel puțin o dată în viață (European Union Agency for Fundamental Rights, 2014).
Tot conform datelor SPICC, în primele șase luni ale anului 2019 au avut loc 11.896 de infracțiuni din sfera violenței domestice, iar în prima jumătate a anului 2019, 3.616 ordine de protecție provizorii au fost emise de către polițiști și 3.520 ordine de protecție emise de către instanțele de judecată. Din 38.445 de fapte de violență în familie sesizate la poliție în 2018, au ajuns în instanță doar 3,5% adică 1.360 inculpați, în scădere față de anul 2017.
Rețeaua pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor organizează în București, începând cu ora 15.00, cea de-a cincea ediție a Marșului “Împreună pentru siguranța femeilor” pentru a-și arăta solidaritatea cu femeile supuse violenței de gen și pentru a menține presiunea publică necesară pentru respectarea drepturilor femeilor și fetelor.
Rețeaua pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor este formată din 25 de organizații neguvernamentale și are scopul de a promova drepturile femeilor, de a proteja victimele violenței de gen și de a combate discriminarea de gen.
Trimite articolul
XBlonda din foto aș putea să o ajut că o văd supărată…
O statistica pentru violenta domestica impartita pe rural si urban aveti? Actiuni de genul asta trebuie promovate in zona rurala. Cel putin in orase femeile au suficiente surse de informare. Daca decid totusi sa nu faca nimic pentru situatia lor, inseamna ca le place. Nu mai exista “n-am stiut”.