Timișorenii își vor exprima părerea printr-un vot online, acordând calificative între 1 și 5 (1 = deloc prioritar, 5 = prioritate maximă) celor zece proiecte din listă, dar pot oferi un calificativ și în legătură cu cât de mulțumiți sunteți de felul în care tratează Primăria Timișoara acea temă (1 = deloc mulțumit(ă), 5 = foarte mulțumit).
Lista este rezultatul unor documentări, consultări și dezbateri cu grupuri civice, experți, specialiști din Primăria Timișoara și din societate și cuprinde teme precum: transportul public, salubritatea, cultura, educația, sănătatea.
Prin sondajul lansat de Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) „VOTĂM și susținem împreună un proiect pentru Timișoara” este lansat și un mod de lucru pentru administrațiile locale: nevoile cetățenilor trebuie să fie cât mai clar definite chiar de către comunitate, iar prioritizarea investițiilor să fie în funcție de nevoile reale ale orașului.
„Este un exercițiu pentru cetățeni pentru a vedea că pot genera și ei schimbare, prin implicare directă. Este un exercițiu pentru administrațiile locale de a cere ajutorul comunității, de a sprijini implicarea civică, de a fi deschiși la idei noi și de a analiza care sunt prioritățile exprimate de cetățenii orașului”, transmit cei de la Fundația Comunitară Timișoara.
Puteți completa sondajul AICI.
Concomitent, acest sondaj este lansat și în București (Sector 1), Reșița, Buzău și Râmnicu Vâlcea. Proiectele care vor ieși în topul listei, după voturile cetățenilor, vor fi discutate cu administrațiile locale, vor fi susținute și argumentate. Toate fac parte din proiectul „Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local” derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Fundația Comunitară Buzău, Fundaţia Comunitară Vȃlcea, Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundaţia Comunitară Timişoara cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania. Programul este finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Proiectul este conceput pentru a genera prin consultare, activare comunitară și formare la nivel local, schimbări relevante în cinci comunități și un model de bună practică pentru implicarea cetățenilor în decizii cheie ale autorităților publice locale.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XDaca asta inseamna scumpiri, ca toaca bani pe sedinte, congrese si dezbateŕi… sa voteze neamurile lor, care sunt de altfel cam tot aia care merg cu dedicatie la fiecare sesiune de alegeri! Si robotii din fabrici
Dar cand vom vedea ceva concret facut pentru Timisoara.Poduri,viaduct Solventul,reabilitarea cladirilor din centru,un proiect aprobat de finantare din fonduri europene,ca de sondaje,proiecte fara finalizare,strategii,angajari la primarie,cumparari de tot felul de BAZACOVENI avem parte.Ca tare imi este daca se continua in ritmul asta Clujul va avea metrou functional si Oradea va fi post maritim
-
Si cu toate astea se constata ca foarte multi oameni vin de la Cluj/Bihor, la Timisoara…..
-
Nu avea nici o grija nu vin de bine la Timisoara vin din cauza locurilor de munca.Si nu o sa spui ca vin de dragul conduceri locale actuale.Si nici asta nu poti sa spui ca vin sa se angajeze in primarie vin ca in Timisoara au venit anterior multi investitori straini
-
cum vine aia “se constata”? constata ma-ta, gara fiind.
-
Vin, unde naiba sa stea, daca le cheleste de orice servicii, infrastructura, locuri de munca si divertisment zonele de unde vin… Nu ati vazut cum arata orasele mai mici, satele, comunele… si mai mult, ce ofera ele locuitorilor? Zici ca e apocalipsa. Nu mai au trai bun in ele decat pensionarii speciali si aia care spala banii din stainatate sau din jaful sistematizat de aici, aceia isi construiesc fortarete, cu generator de curent sau statie de compensat intreruperile de la retea constante, betoane si ciment la casa, gard si in curte, fosa pt scurgere – ca nu prea e canalizare etc. Doar pe un munte de bani poti trai decent in rural, altfel esti ca in Evul Mediu, daca astepti dupa autoritatile locale. Cine nu poate suplini din buzunarul lui, da navala la oras. Nu e nicio dovada in asta ca ar fi orasele mai mari mare branza, doar o dovada ca au mai multe locuri de munca, de la prost platite la cu pile si mai bine platite, iar chiria la negru e in floare. Atat.
-
Pot fi contactati in vreun fel cei care au lansat sondajul?
Problema cu acest sondaj, este ca in urma completarii lui, daca incerc sa intru din nou pe link – imi da voie sa fac asta, respectiv sa-l completez din nou. Cu alte cuvinte, nu exista control pe acces / respondenti si asta duce la o devalorizare a datelor care reies din acest studiu.
Altfel, apreciez initiativa.
-
nu stiu exact cum e platforma, dar de obicei se tine cont de ultimul vot.
Mai vre o 200 de sondaje si trece mandatul…fara nimic concret! La urmatoarele alegeri locale si un dovleac de va candida impotriva Fritzului va castiga la scor…!!!
Parcari moderne pe modelul Iulius. Evident contra cost, cu abonamente care sa avantajeze locatarii si timisorenii.
Nu mai exista rusine. Sa i se vada paraclitorisul si sa se mai si laude cu asta. Ce vremuri traim. Nu se mai poate asa. Trebuie sa se intample ce a prorocit parintele Calistru Iulean ca cand la oameni li se va vedea goliciunea paraclitorisului invazia musulmana va fi aproape. Te urci in tramvai moroase a clitoris, te urci in autobuz miros de clitoris. Nu se mai poateeee.