Primarul general al Capitalei s-a întâlnit cu Gheorghe Ciuhandu la Primăria Timişoara. Din declaraţiile edilului timişorean, discuţiile au vizat situaţia politică internă în perspectiva alegerilor, descentralizarea, depolitizarea administraţiei publice şi reactivarea Asociaţiei Primarilor Marilor Oraşe. Ciuhandu a precizat că Oprescu nu a solicitat sprijinul PNŢCD pentru alegerile prezidenţiale, iar el personal nu i-a promis niciun fel de sprijin. „Am avut un schimb de păreri cu primarul Timişoarei, este un om pe care eu îl respect şi îl apreciez. (…) Îl apreciez pentru că nu este un om pe care să poată să-l îndoaie politica şi este un om care a militat şi militează pentru fenomenul de descentralizare, este un conducător. Mi-a făcut plăcere să-l salut şi să schimbăm impresii despre ceea ce înseamnă starea naţiunii”, a declarat Oprescu.
În Timiş, cel care conduce Grupul de sprijin pentru Sorin Oprescu este fostul preşedinte al PSD Timişoara, Ion Răducanu, fost consilier local şi prefect. Printre susţinătorii săi se mai numără şi Florica Puşcaş, fost consilier local PSD în Timişoara, iar la întâlnirea cu Grupul de sprijin a fost prezent şi fostul preşedinte al PRM Timiş, Mircea Purceld, dar şi alţi oameni de afaceri, medici, profesori, pensionari, studenţi etc.
Oprescu a criticat „oamenii partidelor”
Oprescu a marşat pe ideea de a introduce o stare de normalitate şi linişte în România. El a reclamat politizarea excesivă a instituţiilor statului, vorbind ca un om care a făcut parte din sistem: „Sunt un om care am 15 ani într-un partid, am încercat să opresc cât am putut această expansiune a politicului şi amestecul politicului mai mult decât trebuie în decizia administrativă (…) Nu poţi să eliberezi zeci de mii de oameni din sistemul de învăţământ, din sistemul sanitar, din administraţia publică locală şi centrală, sub pretextul că faci economie, că începi modernizarea statului, când, de fapt, motivul este unul singur – acela de a controla toate structurile prin carnete de partid. Eu nu cred că românii, când se întâlnesc pe stradă, se salută ca două carnete de partid”, a spus Oprescu la Timişoara. Acesta a declarat că, spre deosebire de ceilalţi candidaţi, de „oamenii partidelor”, care trebuie să respecte agenda partidului, el nu are nici agendă ascunsă. „Eu doresc doar întoarcerea României la normalitate. România este bolnavă, bolnavă de afaceri oneroase, de dorinţa de îmbogăţire continuă, relaţiile sociale între oameni sunt deteriorate”, a adăugat prezidenţiabilul, după ce a amintit de scandalurile continue din ultimii cinci ani şi dezamăgirea şi „agenda” românilor, care nu coincide cu cea a guvernanţilor. El l-a acuzat pe actualul preşedinte Traian Băsescu de faptul că „a lăsat la îndemana structurilor mafiote, economice, economico-financiare, să stabilească drumul României”.
Oprescu a precizat şi că are un „aparat” în spate, dar nu unul de partid: „Am un aparat formidabil: toţi românii care fac parte dintr-o formaţiune sau alta, care au simpatiile sau respingerile lor politice”. El a explicat că s-a hotărât greu dacă să candideze sau nu, dar a privit lucrurile din perspectiva doctorului, căruia nu i se poate ierta indiferenţa.
Citiți principiile noastre de moderare aici!