În speranţa că administraţia judeţeană va lua măsuri, un cititor www.tion.ro ne-a trimis pe adresa redacţiei mai multe fotografii în care este prezentată starea dezastruoasă a Drumului Judeţean 692, o porţiune de şosea plină de cratere.
„Imaginile aparţin şoselei DJ 692, care începe între localitatea Şandra şi localitatea Lovrin, de pe şoseaua DN 6. Sunt doar 10 kilometri până în localitatea Periam pe care nu au fost în stare să o asfalteze ci doar să o plombeze aruncând asfalt gata preparat din camion şi bătucit cu «lopata» în gropi, aşa s-a întâmplat ultima dată cand s-au efectuat ,«reparaţiile»”, ne-a scris cititorul nostru.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş spun că problema va fi rezolvată… anul acesta, probabil până în vară. „Drumul va fi refăcut. Nu putem să-l facem prin achiziţe directă, lucrarea trebuie scoasă la licitaţie. În prima etapă vom repara gropile şi apoi vrem să punem covor asfaltic. Sper ca până în iunie să rezolvăm”, spune vicepreşedintele CJT Adam Crăciunescu.
Intrarea în Giroc, coşmarul şoferilor
Un alt drum plin de gropi este cel de la intrarea pe raza comunei Giroc, la ieşirea din oraşul Timişoara. Şi de acest drum răspunde, sau ar trebui teoretic să se ocupe, tot Consiliul Judeţean Timiş.
O mulţime de şoferi şi-au făcut praf roţile de la maşini pe această porţiune de şosea unde gropile ajunseseră la adâncimi considerabile. Bucata respectivă de drum s-a transformat într-un coşmar pentru conducătorii auto, mai ales că atunci când sunt ploi abundente şoseaua este acoperită cu apă, iar cei care nu cunosc zona nici nu bănuiesc ce „surprize” în aşteaptă. Şi nu puţini au fost cei care au rămas pe marginea drumului cu jantele distruse şi cauciucurile sparte, mai ales că situaţia persistă de anul trecut… Tot ce-au reuşit însă să facă autorităţile (atenție, cele din Giroc) pentru a remedia situaţia a fost să cârpească, de câteva ori, în grabă, craterele, după ce acestea fuseseră „semnalizate” cu găleţi şi cauciucuri. Ultima dată drumul a fost cârpit zilele trecute. Cât vor ţine cârpelile de această dată rămâne de văzut.
Vicepreşedintele CJT susţine că ştie foarte bine situaţia de la intrarea în Giroc, dar spune că au fost temperaturi prea scăzute şi n-au putut fi puse în funcţiune staţiile de asfalt, aşa că s-a cărpit „pe ici pe colo”. La fel, Crăciunescu spune că problema gropilor va fi rezolvată când se va încălzi. În condiţiile în care nici plombările nu sunt făcute aşa cum ar trebui, ci superficial, mai-marii de la judeţ visează la lărgirea acestei şosele la trei şi chiar patru benzi de circulaţie, acolo unde va fi posibil, spune vicele CJ Timiş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!