Primăria Timişoara a lansat la începutul anului licitaţia întreţinerea parcurilor şi a locurilor de joacă, în condiţiile în care contractele cu vechii operatori erau expirate încă de prin toamna lui 2014.
Municipalitatea timişoreană a decis încheierea de acorduri-cadru pe 4 ani pentru serviciile de întreţinere şi amenajare a parcurilor şi scuarurilor, a spaţiilor verzi, a sistemelor de irigare, a locurilor de joacă şi a canisitelor, pentru tăieri de corecţie, elagare şi defrişări de arbori de pe domeniul public. În baza fiecărui acord-cadru, se vor încheia patru contracte subsecvente conform cărora vor fi prestate serviciile. Oraşul a fost împărţit în patru zone, respectiv patru loturi.
Primarul Nicolae Robu a anunţat, vineri, finalizarea licitaţiilor pentru două dintre cele patru zone: cea centrală, singura care se mai afla în întreţinere, pentru că s-a încheiat un contract cu Horticultura pentru această perioadă şi aceeaşi societate, care are ca acţionar unic consiliul local, a fost desemnată câştigătoare şi acum, şi încă o zonă, de care se va ocupa Rogera Prest Com SRL.
„Am semnat contractul cadru pentru întreţinerea spaţiilor verzi, lotul 1, zona centrală, şi lotul 2, zona 1. Am avut patru loturi la licitaţie, iată că, în sfârşit, pe zona centrală avem de-acum un contract cadru cu Horticultura şi pe zona 1, unde nu aveam contract, cu Rogera Prest Com (…) Există acorduri cadru şi, pe baza acordurilor cadru, valabile pe 4 ani, se vor face contracte subsecvente. Se va plăti atât cât se va executa efectiv pe baza de contracte subsecvente. Pentru zona centrală, lotul 1, valoarea este de 51,3 milioane lei fără TVA, iar pentru zona 1, lotul 2, valoarea acordului cadru este de 31 de milioane de lei fără TVA. Sumele sunt pe 4 ani, nu ştim cât se va cheltui din aceste sume…”, a explicat Robu.
Valoarea totală ajunge la aproximativ 23 de milioane de euro, cu TVA, doar pentru cele două zone.
Pentru zona centrală, valoarea estimată la licitaţie era de aproape 51,4 de milioane de lei, iar pentru zona 1 – puţin peste 31 de milioane de lei.
Cât despre neregulile constate de Curtea de Conturi în trecut în cazul colaborării cu Rogera şi prejudicierea bugetului local, Robu spune că primăria nu putea să interzică acestei firme să se prezinte la licitaţie. Contractul cu Rogera a intrat şi în atenţia DNA, dar primarul s-a declarat oricum mulţumit de colaborarea cu această societate apropiată PNL, motivând că administraţia locală a cheltuit mai puţini bani decât înainte pe întreţinerea spaţiilor verzi. Robu a contestat raportul Curţii de Conturi, acuzând controale la comandă politică…
Care vor fi practic zonele unde vor începe lucrările de întreţinere a spaţiilor verzi?
Zona centrală are următoarea delimitare – Calea Circumvalaţiunii – Calea Aradului – strada Aristide Demetriade – strada Mihail Kogălniceanu – strada Dacilor – strada Ştefan cel Mare – strada Pestalozzi – strada Ofcea – strada Daliei – strada Cornelia Sălceanu (Fagului) – strada Cluj – Bulevardul Eroilor de la Tisa – Bulevardul Victor Babeş – Bulevardul Mihai Viteazu – strada Virgil Madgearu – strada Alexandru Odobescu – Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Bulevardul General Dragalina – Bulevardul Republicii şi Bulevardul Simion Bărnuţiu, inclusiv Calea Lugojului, până la ieşirea din oraş.
Zona I cuprinde perimetrul: Calea Torontalului – Calea Circumvalaţiunii – Bulevardul Republicii – Bulevardul General Dragalina – Bulevardul 16 Decembrie 1989 – Calea Şagului, potrivit autorităţilor locale.
Pentru celelalte două zone nu s-au finalizat încă licitaţiile, procedurile fiind pe ultima sută de metri.
Citiți principiile noastre de moderare aici!