De data aceasta, până la sfârșitul lunii viitoare, specialiști din Consiliul Județean Timiș, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara, vor concepe o temă de proiectare prin care vor identifica soluții de regenerare urbană pentru Bastionul Theresia.
„În prezent, la Bastion, funcționează Infocentrul turistic, dar și Centrul multifuncțional, locuri în care artiști din județ pot organiza expoziții și spectacole. Mai avem și secțiile de la Muzeul Banatului și de la Biblioteca Județeană, dar acest lucru nu este suficient. Ne dorim să revitalizăm Bastionul, să-i dăm viață culturală, să-l punem în valoare, așa cum merită. Pe viitor ne dorim mai multe spații comerciale, dar și cafenele culturale, rentabile din punct de vedere economic”, a declarat, joi, Alexandru Iovescu, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.
Astfel, dintre cele 18 spații pe care CJT le gestionează la Bastion, nouă sunt închiriate, iar două sunt disponibile pentru închiriere. Spațiul total însumează aproximativ 7.600 de metri pătrați utili.
„Bastionul Theresia trebuie readus la viață și pentru a reuși acest lucru Consiliul Județean Timiș se va implica total. Astăzi, acest loc superb aflat în inima Timișoarei este unul trist în care au loc evenimente sporadice și, din păcate, neatractive pentru public. Îmi doresc ca Bastionul să devină vibrant, aici să aibă loc spectacole, să se desfășoare evenimente culturale, spațiile comerciale să fie ofertante, cu restaurante și terase.
Bastionul are multe oferit, dar nu este pus în valoare așa cum ar trebui. Vom face un parteneriat cu Primăria Timișoara și Facultatea de Arhitectură pentru a reda viață unui loc simbolic al orașului”, a transmis Alfred Simonis, președintele CJT.
În viitorul apropiat, administrația județeană are în plan reabilitarea curții interioare și organizarea unor evenimente artistice de mare anvergură. Astfel, Bastionul, situat în plin centrul Timișoarei, va deveni un punct de atracție culturală, dedicat tuturor timișenilor.
Ultima investiție la Bastion s-a făcut în 2023, când a fost reamenajat Centrul Infoturistic, cu 1,6 milioane de lei, bani obținuți prin programul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XSpagile au fost prima problema a zonei….
Pentru a nu stiu cata oara se prefac ca trebuie sa revitalizeze ceva pentru revitalizarea caruia au mai incasat bani.
Si se prefac ca nu stiu nimic de ce a fost inainte.
Marii specialiști de la politehnica, vedeți cum arată clădirile lor. Toți sunt cu teoria și nu știu să desfacă un șurub.
cred ca de 10 ani tot “revitalizati” acolo. frectie
Degeaba se tot revitalizeaza daca nu se face si un contract de mentenanta
Deja începe sa semene izbitor de mult cu castelul huniade.