Peste şase sute de specialişti au dorit să se înscrie la una dintre cele mai importante acţiuni din domeniul automotive organizate în Timişoara ultimilor ani. Organizatorii, filiala locală a companiei germane Hella, au dorit iniţial să facă un eveniment pentru proprii angajaţi. Dar, ulterior s-a decis ca la eveniment să fie acceptaţi toţi cei interesaţi. Iar numărul celor care erau doritori să participe la eveniment a fost destul de mare, ba chiar prea mare pentru a putea participa toţi. În concluzie, numărul celor prezenţi a fost limitat la 350 de persoane.
„Hella Driving Inovation Day” nu a fost gândită ca o acţiune elitistă, ci ca un eveniment oferit comunităţii locale timişorene, o comunitate unde se formează o componentă puternică în domeniul automotive. Este vorba de o conferință care reunește specialiștii din domeniul automotive local, naţional și internațional, într-o singură zi destinată tehnologiei și inovației.
Vedeta zilei, un inginer canadian care vrea să producă o maşină eco, printată la imprimantă
Punctul de afiş al zilei va fi Jim Kor, inginer de mecanică și design, vizionar și proiectant al conceptului URBEE, o mașină ecologică, care va putea fi printată 3D aproape în totalitate. Canadian, el locuieşte într-un mic orăşel cu 7.000 de locuitori, unde îşi poate dezvolta liniştit ideea. El a venit la Timişoara să le vorbească celor prezenţi la „Hella Driving Inovation Day” despre viitorul autovehiculelor, unul în care alimentarea alternativă din surse energetice regenerabile va putea să înlocuiască total dispozitivele bazate pe combustibilii fosili.
„Când am prezentat prima dată conceptul URBEE, interesul a fost extrem de scăzut, toată lumea se uita ciudat la mine. Era acum câţiva ani. Ulterior, când am prezentat din nou ideea şi maşina deja se uitau cu alţi ochi la mine. În prezent avem doar versiunea 1 a automobilului. Acesta este complet funcţional, eu m-am plimbat lejer pe stradă cu maşina. Deocamdată nu avem finanţarea pentru versiunea 2, dar îmbunătăţim permanent prototipul, deci pot spune că în prezent folosim versiunea 1,5”, a declara Kor.
El a venit la eveniment însoţit de o versiune în miniatură, o machetă a maşinii sale. Una cu roţi, la fel ca şi cea funcţională. Maşina are trei roţi, două pe faţă şi una pe spate, dar „este extrem de bine funcţională, prezintă o stabilitate deosebită, chiar dacă iniţial toată lumea spunea că sunt nebun şi că nu voi reuşi să o fac funcţională”, după cum a spus chiar Jim Kor.
Ineditul machetei este că a fost efectiv scoasă la imprimantă, este formată din 21 de piese, fiecare imprimată individual. Macheta ar putea fi iniţial confundată cu un aspirator de praf, dar Jim ne-a garantat că nu este cazul, că macheta prezintă extrem de fidel forma fratelui mai mare.
Dacă va fi produsă, maşina ar putea fi integral electrică, iar la o producţie de serie ar putea costa undeva la 15.000 de euro. Maşina va avea două locuri, iar cu doar 4,5 cai putere va oferi o viteză maximă de 70 de mile pe oră, adică peste 110 kilometri la oră.
„Este interesant, în această maşinuţă m-am simţit ca şi în autoturismul sport pe care îl aveam înainte, chiar dacă nu aceasta a fost dorinţa noastră iniţială”, a mai spus Kor. Trebuie spus că URBEE a trecut cu succes şi de testele de impact.
Aşadar, sâmbătă de la ora 9, la Hotel Boavista, va fi raiul specialiştilor din domeniul automotive în cadrul „Hella Driving Inovation Day”.
„Acest eveniment este o ocazie unică pentru toți cei care sunt pasionați de tehnologie și inovație să descopere noile trenduri din industria automotive internațională”, a mai declarat Jim Kor.
Articole pe aceeași temă:
Specialistii din domeniul automotive discuta la Timisoara ultimele noutati in domeniu
Citiți principiile noastre de moderare aici!