Evenimentul dedicat „laturii culinare” a Germaniei va avea loc astăzi, 29 mai 2013, la ora 18:30 la restaurantul Belvedere (în interiorul hotelului Timişoara – str. Mărășești, nr 1 – 3).
” În forma unui spectacol de gătit, Birgitt Claus prezintă ceea ce este actual în cultura culinară în Germania, vorbind în acelaşi timp despre aspectele culturale ale bucătăriei germane, iar la sfârşit oferă publicului o degustare. În cadrul demonstraţiei de gătit, va avea loc o lectură din lucrările autorilor germani care s-au preocupat cu acest subiect culinar. În călătoria culinară prin Germania, Birgitt Claus poartă publicul prin următoarele subiecte Unificarea națională prin cratiţă – ciorba de cartofi a Împăratului Wilhelm; Propriul cuptor are valoarea aurului – despre rolurile din bucătărie; Necesitatea este mama inventivităţii”– bucătăria germană după război; Pe frontul de vest – ceva nou – două state germane, două bucătăriigermane; Nici Negerkuss, nici Mohrenkopf–Mâncaţi politic corect”, precizează Alina Baciu, directorul Centrului Cultural German.
În anul 1998, Birgitt Claus a înfiinţat compania „Eßkultur” („Obiceiuri culinare”), pe baza cunoştinţelor ei personale privind alimentaţia sănătoasă şi diferitele aspecte legate de subiectul mâncării, fiind o nutriţionistă cu o mare bucurie de a găti şi interesată ce cultură şi artă. În concepţia ei, importantă nu este doar servirea unei mâncări sănătoase şi savuroase, ci de asemenea introducerea contextului cultural.
Citiți principiile noastre de moderare aici!