Joi, 27 august, de la ora 20.00, publicul timișorean este așteptat în spațiul nou deschis, dedicat creativilor din orașul nostru, Faber Community, la spectacolul de dans contemporan „Cadre&Forme”.
Spectacolul este rezultatul muncii depuse de profesioniștii și pasionații de dans contemporan care au lucrat sub îndrumarea coregrafelor Beatrice Tudor și Lavinia Urcan, de la Unfold Motion, în cadrul școlii de vară de dans contemporan „Cadre&Forme” ediția a II-a.
Prima ediție a proiectului „Cadre&Forme” a avut loc în vara anului 2019, conceput de asociațiile Unfold Motion și Noi Re-Creăm cu scopul de a contribui la dezvoltarea comunității de dans contemporan din Timișoara. Proiectul constă într-o școală de vară de dans contemporan, iar în fiecare an, acesta culminează cu un spectacol complex de dans.
„Suntem un grup, corpurile noastre (ne) sunt cele mai complexe jucării. Zgomotoase, maleabile sau contondente, strident colorate, cu baterii reîncărcabile, iubite până la extrem și aruncate imediat după, într-un colț plin de praf. Spectacolul de anul acesta pornește de la întrebările și gândurile fiecăruia dintre noi. Ce păstrăm nespus și ascuns? Ce ne face curioși? Ce ne abținem să dezvăluim și de ce? Corpurile noastre vor vorbi pentru noi în această joacă cu noi înșine”, ne transmit cele două coregrafe despre conceptul artistic al spectacolului.
Lavinia Urcan este absolventă a Facultății de Relații Internaționale și Studii Culturale Europene, din cadrul Universității București, și are un masterat în Managementul Proiectelor în cadrul SNSPA București. În anul 2015 a absolvit Facultatea Arte Performative- Studii de Dans (Coregrafie), din cadrul Universității Middlesex, Londra. În prezent este coregraf, director artistic și manager de proiect al companiei de dans Unfold Motion. Continuă să se dezvolte profesional participând la ateliere și rezidențe internaționale de dans contemporan.
Lavinia este managerul companiei Unfold Motion și președintele asociației cu același nume, coordonatoarea producțiilor de dans din cadrul companiei (atât cele proprii cât și cele comisionate), în calitate de coregraf, profesor de dans și director. Coregrafa organizează și contribuie la organizarea evenimentelor de dans contemporan locale.
În anul 2020, este manager și coregraf al proiectului ”The Dance Moving Forward” – un proiect ce presupune producția și difuzarea spectacolului de dans ”Connecting Pleasures” în Timișoara, Arad, Deva, Reșița și București.
Beatrice Tudor este licențiată a Facultății de teatru (din cadrul UNATC București) în Artele spectacolului (Coregrafie) și absolventă a programului masteral de ”Creație coregrafică” în cadrul aceleiași universități. Aceasta este coregraf și performer însă își desfășoară activitatea și în domeniul educației prin intermediul dansului contemporan. Ca direcție artistică principală, aceasta își focusează atenția asupra realității cotidiene, fiind un observator activ al acesteia. Spațiul social reprezintă pentru ea o sursă inepuizabilă și dinamică de inspirație. Își dorește să atragă atenția atât asupra diferitelor ritmuri cotidiene (comportamente, conjuncturi, situații) cât și asupra dansului contemporan ca forma de artă utilă în orientarea atenției către realitatea contemporană și sublinierea unor aspecte de interes comunitar. Crede în relația dintre artă și sfera socială și susține că arta este influențată direct de spațiul social pe care îl influențează totodată. Pentru a rămâne conectată cu spațiul coregrafic internațional, participă constant la workshopuri de dans în țară și străinătate.
Accesul la spectacol este gratuit în baza transmiterii unui email la adresa noirecream@yahoo.ro, care să conțină numele participantului/participanților. Accesul și participarea la eveniment se vor face respectând normele în vigoare legate de desfășurarea evenimentelor în spațiu deschis. Proiectul este susținut de Primăria Municipiului Timișoara și Casa de Cultura a Municipiului Timișoara și face parte din programul Timișoara 2021.
Citiți principiile noastre de moderare aici!