Sâmbătă, 12 mai, de la ora 17:00, Librăria „La două bufnițe” va fi gazda conferinței Elite. Elitită. Eliticid. Invitații publicistului Teo Burnar, coordonatorul proiectului Matricea Românească, sunt Adrian Dinu Rachieru, sociolog, eseist și Ada Hausvater, regizor, managerul Teatrului Național din Timișoara.
Dezbaterea pune în discuție o temă extrem de actuală, atât în contextul Centenarului, cât și în cel al temei Festivalului – Involuție – Revoluție – Evoluție.
Tot sâmbătă, de la ora 19, publicul are ocazia să reîntâlnească universul fascinant al lui Mircea Cărtărescu, în spectacolul ”De ce iubim femeile”, regia Mihaela Lichiardopol, o producție a Teatrului Național din Timișoara.
Iar de la ora 21, la Sala 2, va avea loc un spectacol cu puternice accente autobiografice: ”Poveste din Transilvania” de George Ștefan, regia Ándi Gherghe, un spectacol al Centrului Multimedia Studio Act din Oradea. ”Poveste din Transilvania” urmărește o familie mixtă transilvăneană de-a lungul mai multor generații – o familie cu iubirile, cu bucuriile, cu problemele, într-un cuvânt, cu destinul ei.
„Ultima zi de festival este, în sine, o întâlnire cu cartea de teatru, dar și un regal european de teatru și dans contemporan”, transmit reprezentații Teatrului Național.
În acest context, la Librăria „La două bufnițe”, de la ora 17, FEST-FDR lansează volumul ”Concursul Național de Dramaturgie – ediția 2017”, carte ce reunește textele finaliste ale celei mai recente ediții a CND.
Iar de la ora 19, în Sala 2, cel mai mare coregraf al Europei, Pál Frenák și al său spectacol ”Un” își dă întâlnire cu publicul timișorean.
FEST-FDR2018 se încheie cu un eveniment-reper pentru spectacologia europeană contemporană, creat de un regizor din prima linie a teatrului european, Luk Perceval, la un important teatru european: Teatrul Thalia din Hamburg, în coproducție cu NT Gent, din Belgia.
”Fructele mâniei” va avea loc duminică, 13 mai, de la ora 20:00, în Sala Mare și este o epopee a migrației în perioada Marii Crize din 1929-1933.
Biletele pot fi achiziționate de la Agențiile Teatrului Național (agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și agenția „Sala 2”, Parcul Civic), între orele 11 – 19 sau online, pe www.tntimisoara.com.
FEST-FDR2017 a fost organizat de Teatrul Național din Timișoara și susținut de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Timișoara, cu sprijinul UNITER.
Citiți principiile noastre de moderare aici!