Jon Fosse propune un teatru concentrat pe spațiul cuprins între gând și cuvânt. Regizorul Mihai Măniuțiu aduce în acest spațiu profilul dezastruos al nazismului – această crimă împotriva spiritului – potențându-l prin cuvintele sacre ale spiritualității ebraice.
Rambuku este un spectacol intens, fascinant, un spectacol despre om ca efect și cauză, ca depozitar și receptor al emoției – al tuturor emoțiilor – și, mai ales, un spectacol despre felurile în care dragostea supraviețuiește istoriei, materiei, vieții înseși. La intersecția dintre cuvânt și tăcere, dintre mișcare și nemișcare, dintre spațiu și timp se află întotdeauna o poveste de dragoste, pentru că iubirea dă naștere speranței, oricât de imposibilă ar părea salvarea.
Spectacolul reprezintă, totodată, o provocare actoricească deosebită: Claudia Ieremia și Ion Rizea fac performanță în reflectarea fidelă a viziunii lui Mihai Măniuțiu, în propunerea ambițioasă a acestuia de a da formă fizică și de a verbaliza cele mai profunde emoții, senzații, sentimente și spații.
Universul sonor creat de Mihai Dobre (cunoscut publicului ca fondator al trupei Șuie Paparude) este materializat de Andrea Gavriliu, în dublă calitate de coregraf și interpret, ca și de tinerii actori Ada Dumitru, Adrian Loghin, Alexandru Ioan Pântea, Ana Negrescu, Andreea Giurgiu, Bianca Pintea, Ciprian Valea, Eugen Curelici, Eva Maria Danciu, Ioana Repciuc, Ionuț Iova, Mario Valdelvira Garcia, Raul Lăzărescu, Roxana Fânață, Sebastian Vâlcea, Ștefania Misăilă și Vlad Cireșan. Sceonografia aparține lui Adrian Damian (decoruri) și Luizei Enescu (costume), iar light-design-ul este semnat de Lucian Moga.
Citiți principiile noastre de moderare aici!