Tabăra de la Bogda a fost deschisă în anii ’60 şi a fost una dintre cele mai mari din ţară. Adevăratul potenţial l-a cunoscut până în 1989, când pe aici au trecut aproape 40.000 de copii. După Revoluţie, încet-încet, clădirile au fost lăsate să se degradeze. Din 1993 şi până în 2002, nu s-a mai făcut nicio investiţie. La începutul anilor 2000, tabăra a fost închisă definitiv, deoarece nu mai respecta nicio normă igienico-sanitară. După aproape 20 de ani de paragină, consilierii judeţeni îşi îndreaptă atenţia spre acest potenţial economic şi turistic din Timiş.
„Discuțiile au început să aibă loc la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a renaște tabăra de la Bogda, care în anul 1993 a intrat în conservare datorită lipsei de fonduri pentru a putea fi ținută în exploatare. Eu îmi doresc foarte mult ca această tabără să renască. În primul rând pentru binele copiilor județului Timiș, dar și pentru că această zonă prezintă un important obiectiv turistic. Sper, cu ajutorul Consiliului Județean Timiș și a tuturor autorităților care se pot implica în această chestiune, ca această tabără să poată redeveni ce a fost odată”, a declarat consilierul judeţean PDL Nicolae-Florin Bitea.
Investiţia în tabăra de la Bogda s-ar ridica la câteva miliarde de lei vechi, a precizat acesta, însă soluţii ar exista, totul depinde şi de voinţa aleşilor judeţeni.
„Cred că este vorba de o sumă destul de consistentă, de ordinul miliardelor de lei vechi. Există însă mai multe variante. Consiliul Local Bogda și-a manifestat intenția de a prelua această tabără în administrare. Se pot face, de asemenea, anumite parteneriate, chiar și cu privați. Există posibilitatea ca un privat să investească acolo, iar consiliul local să aibă o cotă. De asemenea, se poate ca și Consiliul Județean Timiș să intre în parteneriat cu consiliul local. Există foarte multe variante și în mediul privat și în mediul administrativ. Ideea e să se și dorească acest lucru”, a concluzionat Bitea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!