Primăria Timișoara se declară „pregătită să preia o nouă unitate de sănătate în administrare, pentru a răspunde nevoilor de descentralizare din România, în conformitate cu legislația în vigoare și cu transferul finanțării de la bugetul de stat la bugetul local”.
Este vorba despre Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara, cunoscut inclusiv ca Spitalul CFR Timișoara, situat pe Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 13-15, administrat în prezent de Ministerul Transporturilor. Mișcarea va fi dezbătută și votată în ședința de marți a consilierilor locali.
„E o instituție cu o lungă tradiție medicală, cu buni specialiști, așa că atunci când Ministerul Transporturilor ne-a întrebat dacă vrem să-l preluăm, răspunsul a fost da. Avem planuri de modernizare cu acest spital, așa cum facem cu tot sectorul medical local care se află în administrarea Primăriei”, a spus primarul Dominic Fritz.
Spitalul CFR Timișoara este un spital public, clinic universitar, organizat pavilionar, find compus din Pavilionul nr. 13, Pavilionul nr. 14, Pavilionul nr. 15, Blocul Operator și Centrala termică. Acesta este finanțat din venituri proprii, prin sistemul de asigurări sociale de sănătate. Are o capacitate de 212 paturi spitalizare continuă și 14 paturi spitalizare de zi.
Terenul pe care sunt amplasate toate aceste clădiri face parte din domeniul public al statului, dat în administrarea Spitalului CFR. Pavilioanele 13-15 au fost construite la începutul anilor 1900, fiind formate din demisol, parter și etaj.
Pavilioanele nr. 13 și nr. 14 adăpostesc pe cele trei nivele diverse spații administrative, vestiare, atelierul tehnic, sala de așteptare, biroul de internări, camera de gardă, Clinica de Chirurgie, Clinica de Medicină Internă, Compartimentele de Neurologie și Psihiatrie etc. În Pavilionul nr. 15 funcționează secțiile O.R.L., Oftalmologie și Farmacia.
La subsolul clădirii Bloc Operator sunt laboratoarele (de analize medicale, de anatomie patologică, sala de recoltare), dar și casieria; la parter sunt trei săli de operații și secția ATI; la etaj sunt birourile administrative și un amfiteatru.
În curtea spitalului se află centrala termică care asigură apa caldă și căldura necesare celor patru corpuri de clădire.
Spitalul CFR Timișoara acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice în următoarele specialități: anestezie și terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală.
Vă reamintim, în decembrie au demarat lucrările de renovare și modernizare a clădirii în care se află secțiile de Oftalmologie și ORL ale Spitalului Clinic CF Timișoara. Investițiile depășesc 150.000 de euro. În primă fază se lucrează la acoperiș și la reamenajarea subsolului și demisolului.
Pe aceeași temă:
Continuă lucrările de modernizare la Spitalul CFR din Timișoara. Investiții de peste 150.000 de euro
Trimite articolul
X🤣😂🤣 circuitul spitalelor cfr in natura 😂🤣😂 Numa acu’ vreo opt ani treceau de la ministerul sanatatii la cel al transporturilor diverse spitale cfr, ca acum fie sa se desfiinteze fie sa treaca in administratia locala. Bine mai Grindene, esti “genial”. La ce cfr avem, drept ii ca nici spitalele cfr nu mai au cum sa fie ce erau odata. Si neaparat sa iei multe locomotive cu hidrogen, sunt “ce trebuie” 🤣😂😅
#idiocracy
Si cand te andesti ca marea majoritate a oamenilor acuza autoritatile locale (recte Primarul) pentru conditiil proate din spitale. CFR apartine de minister (sau cine?), Spitalul Judetean (impreuna cu maternitatea Bega) de Consiliul Juetean (momentan PNL), de abia spitalul Municipal (cu maternitatea odobescu) apartin de primarie (si cred Victor babes).