El a spus că cei opt pacienţi care se află în acest moment sub tratament împotriva gripei noi se află într-o rezervă a spitalului, care înainte avea doar cinci paturi, acestea fiind acum suplimentate.
„Ei se află într-un compartiment unde sunt mai puţine dotări. Acolo există doar cinci paturi, însă am suplimentat numărul acestora”, a spus Vancea.
Norocul doctorilor este că toţi bolnavii – patru elevi de la Şcoala Generală nr. 7 şi rudele acestora – prezintă forme uşoare ale bolii, deoarece pentru cazurile grave, care ar necesita terapie intensivă, aparatura lipseşte cu desăvârşire… dar este în curs de achiziţionare.
„Ne lipsesc dotări de terapie intensivă pentru pacienţii care prezintă o formă gravă a bolii. Este vorba de ventilatoare, de defibrilatoare, de aparate pentru efectuarea electrocardiogramei. Aparatele sunt în curs de achiziţionare şi s-a demarat o licitaţie în acest sens. Pentru cei internaţi nu avem nevoie de altă dotare decât cea existentă, deoarece aceştia prezintă o formă uşoară a bolii“, a spus Vancea.
În cazul izbucnirii unei pandemii de gripă AH1N1, Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara ar putea primi maximum 150 de pacienţi, cazurile uşoare urmând să fie trimise acasă, unde vor fi izolate şi vor primi tratament şi doar cele grave vor fi internate.
„Nu putem interna pe toată lumea, în caz de pandemie nici nu avem cum să îi internăm pe toţi. Dar formele uşoare pot fi tratate şi la domiciliu”, a explicat directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.
Dorin Vancea a mai spus că, în acest moment, spitalul dispune de 30.000 de tablete pentru tratarea cazurilor de gripă porcină, acestea ajungând pentru 2.500 de pacienţi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!