Reprezentanții Primăriei Timișoara au trimis deja la SEAP – Serviciul Electronic de Achiziții Publice – invitația de participare la licitație. Lucrările sunt împărțite pe trei loturi, dar noua lege de achiziții publice spune că trebuie scoase la licitație pe aceeași documentație.
În vara anului trecut, consilierii locali au aprobat deja valoarea lucrărilor de investiție pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Potrivit studiului de fezabilitate, se propun lucrări de reabilitare și la rețeaua de canalizare și montarea stației de epurare, lucrări rutiere de incintă, refaceri împrejmuiri și amenajarea de zone verzi.
„Spitalul de Boli Infecțioase «Victor Babeș» este un spital de boli infecțioase ce nu deține stație de epurare și toate apele uzate infestate cu diferiți microbi contagioși și necontagioși de la grupurile sanitare, laboratoare, bloc alimentar și din cadrul grupurilor sanitare aferente saloanelor de bolnavi se deversează în rețeaua de canalizare urbană, ceea ce duce la extinderea unor boli infecțioase. Se dorește construirea unei stații de epurare și a unei rețele de canalizare nouă, propusă în curtea spitalului, care preia apele uzate provenite din activitatea spitalului pentru separarea colectării a apelor uzate și branșării la rețeaua urbană, în funcție de conținutul lor de microbi contagioși și necontagioși, pentru evitarea epidemiilor ce pot apărea prin intermediul rețelei de canalizare”, se arată în hotărârea adoptată în 2015 de consilierii locali.
Stația de epurare va fi construită de la zero și ar urma să coste, conform estimărilor, 4,3 milioane de lei, în contract urmând să fie inclusă și construirea unei rețele de canalizare nouă în curtea spitalului. Acesta este primul lot de lucrări.
Lotul al doilea prevede lucrări rutiere, pe strada Lorena, care trece prin fața spitalului, urmând să fie amenajate 52 de locuri de parcare pentru instituția sanitară. Lucrările sunt estimate să coste aproximativ 169.000 de lei.
Cât despre stația de aburi, aceasta este folosită pentru spălătoria spitalului, unde se face și dezinfecția lenjeriei și pentru blocul alimentar pentru prepararea alimentelor pentru bolnavi în cazanele de preparare a alimentelor existente. E nevoie însă de reparații serioase la această stație, pentru care au fost puși deoparte aproape 600.000 de lei.
„Se dorește înlocuirea cazanului de abur și punerea în funcțiune fără alte intervenții la instalațiile din stația de abur, reabilitarea instalației din stația de abur și înlocuirea traseelor care conduc aburul spre consumatorii respectivi, spre spălătorie și blocul alimentar”, se mai arată în proiect.
La licitație se pot înscrie oricâte firme vor, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. Ofertele trebuie depuse până în 28 noiembrie, la ora 15, urmând ca pentru fiecare din cele trei loturi să fie încheiat câte un contract separat. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la puțin peste 5 milioane de lei, fără TVA, adică 1,35 milioane de euro, cu tot cu TVA.
Citiți principiile noastre de moderare aici!