Sunt trei saloane şi şase paturi în total, un compartiment unde vor fi tratate cazurile grave de boli infecţioase. „Ceea ce vedeţi aici înseamnă standard european de îngrijire”, a spus prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Dr. Matei Balş Bucureşti, prezent la inaugurarea de la Spitalul de boli infecţioase Victor Babeş Timişoara, iar prof.dr. Horia Vermeşan, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş a ţinut să-i mulţumească prof. dr. Dorel Săndesc, şeful ATI Spitalul Judeţean Timişoara, pentru ajutorul dat timp de mai mulţi ani în ceea ce priveşte îngrijirea unor cazuri limită de boli infecţioase.
„E adevărat că am fost nevoiţi deseori să internăm în saloane unde nu aveau ce căuta bolnavi cu boli infecţioase cazuri grave de meningită, hepatită sau , Am făcut-o pentru că nu ne interzicea legea şi tocmai pentru că ştiam că numai astfel le putem salva viaţa acelor oameni. Mă bucur că acum au un compartiment specializat. În plus mă bucur că am găsit o soluţie la lipsa de personal medical din acest compartiment, care nu putea funcţiona din această cauză. Lipsa de personal medical este poate cea mai gravă, serioasă şi ignorată problemă din sănătate acum. Printr-un contract de prestări servicii, colegii mei tineri de la terapie intensivă vor asigura permanenţa în compartimentul de la Spitalul Victor Babeş, rezolvând pe de o parte lipsa de personal a spitalului, iar pe de altă parte putând să câştige şi ei mai bine ca să nu mai plece în străinătate”, a detaliat prof. dr. Dorel Săndesc, şeful ATI Spitalul Judeţean Timişoara.
Prezent la eveniment, primarul Gheorghe Ciuhandu a precizat că deschiderea Compatimentului de terapie intensivă a Spitalului Victor Babeş Timişoara precede inaugurarea Ambulatoriului de specialitate al instituţiei medicale, eveniment programat pentru data de 1 iulie.
Compartimentul de terapie intensivă din cadrul Spitalului Victor Babeş Timişoara este parte a proiectului privind controlul gripei aviare şi capacitatea de pregătire şi de reacţie la pandemia umană. Proiectul a fost iniţiat în 2006 de prof. Dr Adrian Streinu Cercel şi a fost finanţat printr-un împrumut al Băncii Mondiale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!