Direcția de Sănătate Publică Timiș a lansat o licitație pentru „actualizarea expertizei tehnice, inclusiv studiul topografic si studiul geotehnic, a serviciilor de actualizare a temei de proiectare si de actualizare/elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții Institutul Regional de Oncologie Timisoara, Calea Torontalului nr.5”. Valoarea contractului se apropie de 300.000 de euro, iar ofertele se depun până în data de 6 martie.
Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, transmite că „nu ar trebui să treacă mai mult de 3 luni până la finalizarea procedurii de actualizare”.
„Am militat mereu pentru Institutul Regional de Oncologie din Timișoara, clădirea-fantomă acum, de pe Calea Torontalului. Timișul se află printre județele cu cea mai mare incidență a cancerului din România. E cumplit ce poate să facă boala aceasta și cu ce furie distruge trupuri, suflete și vieți. Prins în hățișul birocratic, proiectul Institutului s-a blocat de multe ori, iar documentația a expirat. Iată că demersurile pe care le-am făcut pe lângă Ministerul Sănătății, în timpul guvernării PSD, dau rezultate, iar lucrurile încep să se miște. (…) Din acest punct, nu ar trebui să treacă mai mult de 3 luni, până la finalizarea procedurii de actualizare. Institutul Regional de Oncologie din Timișoara este un obiectiv la care țin foarte mult, pentru care am făcut și voi face în continuare multe drumuri la București, până când reușesc să îi conving pe cei de acolo de importanța unui astfel de proiect”, a scris Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, pe Facebook.
Construcția spitalului de la ieșirea din Timișoara, de pe Calea Torontalului, a început în 1994. Clădirea ar fi trebuit să adăpostească un nou spital municipal, însă nu a fost finalizată niciodată. În prezent, clădirea este în proprietatea Direcției de Sănătate Publică și acolo se intenționează ridicarea viitorul Institut Oncologic.
Institutul Regional de Oncologie Timișoara va fi amplasat pe o suprafață de 5,5 hectare, pe Calea Torontalului, și va avea 476 de paturi de spitalizare.
Trimite articolul
XDeci inca 300.000 euro sifonati fara sa se faca nimic concret. Sa va rasplateasca Duimnezeu dupa faptele voastre. Corect?
-
Stai că banii ăia îs doar pentru expertiză! Sifonează ei mult mai mult!
Plus clădirea aia s-a degradat in ultimii 20 de ani și trebuie dărâmată și reconstruit de la 0…
Și după aia va taxează doctorii de va usucă!
Chinezii fac un spital pe suprafata de 25 000 mp cu 10 etaje in 10 zile iar noi nu suntem in stare sa terminam o cladire care e deja sus , sincer suntem jalnici cam la toate capitolele toata procedura asta cu licitatii , contestare de licitatii e o sifoneala de bani publici , raiul firmelor in Romania care fac contracte cu primariiile si cu statul investesc o parte din bani iar restul plocoane spagi , lucrari de proasta calitate …probabil mint in acte cantitatile si calitatile materialelor folosite , de aia se surpa autostrada sau ploua in cladirea nouconstruita ….vai si amar
-
Nu lauda lucrurile chinezesti 🙂
-
De ce nu? Până și alea sunt de calitate superioară față de ce se face in România!
Și nu mai zic că și de 10 ori mai ieftine…
-
-
Mai termina cu aberatia aia irelevanta. Muta-te in china daca ai impresia ca e asa de bibe acolo. Sa te vad pe tine cum faci parte din construirea aia in 10 zile. Si pe vremea lui ceausescu presupun ca iti convenea.
Eu zic ca prima măsură sa fie cumpararea de usi si geamuri , pentru tot spitalul , dar sa le cumpere în număr cel putin dublu , ca sa rămînă totusi macar un rînd pînă cînd va fi nevoie de ele , posibil pe la calendele grecesti , si mai multe studii de fezabilitate , dar chinezii aceia cu construcția unui spital uriaș în cîteva zile , asa de tonti sa fie , au construit spitalul fără studii de fezabilitate , nu se poate , trebuie sa vina la Timișoara sa învețe cum se face , neaparat , iar toate aceste studii plătite pînă acum de 25 de ani de cînd s a început spitalul sa fie imputate celor care le au aprobat cu dobînda si penalitati , sa le piară cheful de a tot comanda ,, studii de fezabilitate ,, a se citi ,, bani aruncati la gunoi ,, .
O cladire care a stat 26 de ani neterminata, peste care au trecut fenomene meteo de toate felurile si care nu se stie cat va mai sta asa, este numai buna sa fie transformata intr-un spital! Dupa parerea mea este un focar de infectie.
Cladirea ” de pe Torontalului ” este un subiect pe care il ating toti care ajung la putere de vreo 25 de ani. Cum vin la putere cum ” demareaza procedurile” . Domnilor, cazul acestei cladiri este unic. Prin 1995-1996, cand a inceput constructia acelei cladiri, viitor Spital Judetean, sa tot fi avut vreo 15-16 ani, perioada cand mergeam cu prietenii la pescuit la canalul din spatele fermelor/serelor Agronomiei – cei care sunt din Timisoara vor sti despre ce vorbesc. Incompetenta ? Necunoastere ? Prostie ? habar nu am, doar stiu ca au trecut 25 de ani si nu sa facut nimic; zilele acestea a aparut in toata presa mondiala subiectul legat de constructia spitalului din Wuhan, 5-6 zile. Noua ne trebuiesc vreo 25 de ani sa tot demaram proceduri, pre-fezabilitate , fezabilitate, comisii , analize, etc. Cel mai mare regret al vietii mele, acum, in prag de 40 de ani, este faptul ca nu am plecat din tara atunci cand trebuia ( altii nu au putut pleca, doar au putut fugii !!! ). In Romania, noi, cei ” prosti ” nu am existat, nu existam si nu vom exista vreodata ptr cei de sus. In ritmul in care mergem, poate, cu ajutorul celui de Sus, undeva pe la 60-70 ani, ai mei, vom termina de analizat ” procedurile „. Jalnic
Am spus-o si o repet ! ”Sper sa apuc ziua aia cand va fi finalizata lucrarea respectiva, am sa-i manac eu personal ”PAMBLICA” la inaugurare”.