„Este un aparat fără de care nu se poate face nimic în microchirurgia modernă, practic, îl folosim zilnic. Noi până acum aveam un singur aparat de acest gen în clinică, la două săli de operaţie, ceea ce făcea să ne programăm intervenţiile în funcţie de cum era liber. Categoric, noul microscop operator ne va îmbunătăţi activitatea”, a explicat conf. dr. Constantin Costea, şeful Clinicii de Neurochirurgie Timişoara, care a avut alături, vineri, reprezentanţi ai Spitalului din Treviso.
Conf. dr. Constantin Costea a adăugat că ceea ce mai lipseşte acum clinicii timişorene este personalul medical, care este total insuficient.
„Mă bucur pentru orice colaborare care vine în sprijinul spitalului nostru”, a declarat şi conf. dr. Radu Prejbeanu, director adjunct al Spitalului Judeţean Timişoara.
În Clinica de Neurochirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara se operează anual între 1.000 şi 1.200 de cazuri. Cele mai frecvente afecţiuni operate sunt tumorile cerebrale (aproximativ 30%) şi traumatismele cranio-cerebrale (30%), urmate de malfromaţiile vasculare.
Delia S. Barbu
Citiți principiile noastre de moderare aici!