Potrivit directorului Spitalului Județean Timișoara, instituția sanitară a fost aleasă de o echipă formată din specialiști din 12 țări, în cadrul „Romanian Healthcare Awards”, prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România.
Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului au fost cele trei categorii ale ediției 2020, care a avut loc în 24 septembrie, la București. Înscrieri s-au putut face până în 31 august, iar la competiție s-au înscris și cei de la Spitalul Municipal Timișoara, dar și cei de la Spitalul Județean.
„Cei aproape 30 de membri ai juriului au confirmat că la SCJUPBT, finalist într-o luptă strânsă alături de unități sanitare cu nume mari din București, Cluj și Iași, inovația și excelența în domeniul sănătății sunt prioritățile pe care ne bazăm pentru a aduce Sănătate ca în Occident. Aici, la noi acasă! Un premiu care mă onorează și pe care îl dedic, în totalitate, echipei SCJUPBT, fără de care nu am fi răzbit în fața celui mai mare inamic din ultimul secol: SARS-CoV-2, fără de care nu am fi reușit să transpunem idei de pe hârtie în practică și fără de care nu am fi putut îndrăzni să credem că se poate”, a anunțat Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara.
Proiectul câștigător vizează o investiție de 52 de milioane de euro de la Banca Mondială. Practic, va fi construită o clădire nouă care ar urma să găzduiască Unitatea de Primiri Urgențe, terapie intensivă, săli de operație și un centru de mari arși, spune Pătrașcu.
„Suntem singurii din țară care am reușit să îl ducem la bun sfârșit. Noi am atras banii și vom începe construcția anul acesta, am reușit să terminăm proiectarea în timp. Licitația pentru execuție o va face Ministerul Sănătății. Vom construi o clădire modernă, cu UPU, terapie intensivă, săli de operație și centru de mari arși, toate la cele mai înalte standarde, cu subsol, parter, cinci etaje, care conectează cele trei clădiri ale Spitalului Județean”, ne-a mai spus Raul Pătrașcu.
Detalii, AICI!
Și Spitalul Municipal a câștigat un premiu, pentru „echipa medicală a anului”. Este vorba despre cea care a implementat proiectul transfrontalier ROHU 396 „Team-Cardio-Prevent”, formată din Olimpia Oprea și Mirela Tomescu.
Mai multe despre proiectul câștigător de la Municipal, AICI!
Trimite articolul
XDaca si cucoanele alea 2 semi comunistoide de la municipal sunt de premiat atunci e clar nivelul
-
Da, exact asta era si observatia mea. Poate pe cercetare, dar laboratorul este varza si multi, prea multi medici nu au nicio traba cu meseria pe care o practica
Ase si ? Un lucru BUN asemenea clasamente DAR nu suficient !
Tot stafful (manager la portar majorat 1 AN – pînă la viitoarea revizuire a pozitiilor in clasament – cu 35% veniturile !
IAR ca pisica ptr. suceava și alte BS umflate politic 15 % penalizare ptr. ultimele 3 pozitii, din clasament !
Sa vezi atunci EMULATIE si mai poftiti la concurs 🙂
WIN – WIN I guess, dar nu poti stii ce gîndesc altii …
A, sa nu ne scape ceva important, daca MANAGERUL (altii din board – in mandatul cărora sa MATERIALIZAT PERFORMANTA au fost matrasiti POLITIC – CA ATIT STIE ROMANICA – vezi hulpavii cum ii minca cu alegerile, aplicat aceeași majorare de venituri !
# ROMANIA NOASTRA !
## MEREU MAI BUNA 🙂
Felicitari! Situl borocommunications inca mai listeaza doar finalistii la toate cele trei categorii iar alte situri nu spun nici ele mai mult, din pacate.
Bravo Spitalului Județean și bravo echipei de la Spitalul Municipal!
Dar o parcare pentru bolnavi și aparţnători cand aveți de gând să faceți domnu director ?
-
hârtia suferă multe,nu-i mai ridicați în slăvi nu merită , am fost operat la acest spital dar nu sunt mulțumit nici de rezultatul operației ,nici dd comportamentul medicilor și nici de condițiile în care am stat internat ( se renovat secția cu bolnavi internați )
Eu zic sa-i mulțumiți lui Craina. Pustiul ăsta nu stie sa isi lege sireturile bine
A mai fost un spital decorat de tov. Verner si dupa aceea au murit oamenii intr-o veselie in parohia neomarxistului Flutur si i-au retras decoratia. Mai usor cu aprecierile pe crterii politice ptr ca se alege praful de tara asta.
Serios, SarsCov2 este cel mai mare inamic din ultimul secol? Pe bune? Norocul nostru ca traim acum, ca daca am fi traiti multi ani in urma, cu astfel de personaje era vai si amar de noi…