Pacienții care au nevoie de recuperare medicală pentru afecțiuni reumatologice, post-traumatice și ortopedice vor avea parte de beneficiile apei geo-termale din comuna Lovrin.
Consilierii județeni au aprobat miercuri proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza Studiu de fezabilitate și a principalilor indicatori tehnico-economici ai proiectului de investiție publică „Secție externă de recuperare medicală ortopedie și traumatologie (balneofiziokineto terapie) în comuna Lovrin județul Timiș”.
Este vorba despre o secție externă a Spitalului Județean Timișoara, aflat în administrarea Consiliului Județean Timiș.
Imobilul va avea trei etaje și va fi ridicat în zona centrală a comunei Lovrin.
„Centrul de Recuperare Motorie de la Lovrin vine în sprijinul celor care au sechele traumatolgice, în urma unor traumatisme, accidente sau după operații ori anumite afecțiuni care le-a afectat capacitatea motorie. Oamenii nu pot sta în spital după operație sau după astfel de boli și trebuie să urmeze o îngrijire specifică. Acesta, în momentul de față, se realizează în cabinete private sau la domiciliu. E nevoie de un astfel de centru pentru a grăbi recuperarea acestor pacienți și pentru a curma suferința care altfel poate să fie mult mai lungă. Am aprobat studiul de fezabilitate urmând să trecem la faza de proiect tehnic și execuție a acestei investiții”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
La parterul clădirii va fi amenajat un restaurant, cabinetele de consultație și zona de triaj.
Potrivit proiectului, zona de tratament va include servicii de recuperare medicală, electroterapie, sonoterapie, laser, bazine cu apă geotermală, kinetoterapie, hidroterapie și masoterapie. Vor mai fi disponibile tratamente de pneumoterapie și psihoterapie.
La Centrul de Recuperare Motorie din comuna Lovrin vor exista 21 de saloane cu 43 de paturi, iar în exterior va fi construită o piscină cu acoperiș retractabil din sticlă.
Valoarea investiției se ridică la 43,2 milioane de lei, iar lucrările vor dura doi ani.
Citiți principiile noastre de moderare aici!