Este vorba despre un proiect de aproximativ 10 milioane de euro, bani europeni, proiect accesat de Consiliul Judeţean Timiş pentru spital. Din aceşti bani, un milion de euro este destinat reabilitării ambulatoriului, lucru care se face în acest moment. Din ceilalţi 9 milioane urmează ca acest ambulatoriu reabilitat să fie echipat cu aparatele necesare. Din păcate, la prima „strigare”, licitaţia s-a încheiat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) fără niciun ofertant. Licitaţia a fost una internaţională şi la fel este şi cea de-a doua, începută recent – licitaţie la care conducerea spitalului speră să se prezinte cineva, pentru a oferi aparatele necesare în ambulator.
”La prima licitaţie pentru ambulator, încheiată la mijlocul lui septembrie, nu a fost niciun ofertant. Nicio firmă de aparatură medicală nu a depus oferte pentru proiectul de ambulator. S-a reluat procedura şi se aşteaptă până în noiembrie să se vadă dacă la următoarea etapă a acestei proceduri de achiziţii vine vreun reprezentant care să participe la această licitaţie”, spune Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.
Se desfăşoară deja reparaţiile în ambulator, tot pe proiectul respectiv – reparaţii alocate acelor încăperi care vor deservi aparatura care vine pe proiect.
„Este vorba de fonduri europene. Va fi achiziţionat RMN, tomograf, ecografe, cardiotopografe, aparate de radiologie, roentgen, colonoscop, pentru fiecare specialitate, fiecare specialitate care deserveşte ambulatoriul va avea parte de aparatele necesare. Şi noi căutăm răspunsul al întrebarea de ce nu a venit nicio firmă la licitaţie, pentru că a fost o licitaţie internaţională, a stat o sută de zile pe SEAP şi nu s-a prezentat nimeni. Nici noi nu înţelgem acest fenomen. S-a reluat procedura pentru că proiectul trebuie finalizat până în 31 decembrie. Dacă nu s-a finalizat până în 31 decembrie, se declară pierdut”, spune Marius Craina.
Până în 31 decembrie trebuie achiziţionate echipamentele şi instalate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!