Chirurgia spinală reprezintă o ramură vitală a neurochirurgiei, concentrându-se pe tratamentul chirurgical al afecțiunilor coloanei vertebrale și a structurilor nervoase protejate de aceasta, adică măduva spinării și rădăcinile nervoase. Echipa medicală din cadrul Spitalului Premiere tratează toate afecțiunile degenerative, tumorale, infecțioase și traumatice ale coloanei. Vorbim aici cel mai frecvent de herniile de disc, stenozele spinale din cadrul spondilozelor, spondilolisteza, fracturile inclusiv cele osteoporotice, tumori sau metastaze vertebrale.
“Ca să ajungem să operăm leziunile coloanei vertebrale, trebuie să trecem prin țesuturi anatomice normale, creând astfel o suferință suplimentară pacientului care necesită timp de vindecare și recuperare. De aceea în chirurgia spinală se folosesc tehnicile minim invazive pentru a limita leziunile produse de abordul chirurgical. Acest echipament permite formarea unui plan minim invaziv de a accesa leziunile coloanei, de asemenea ghidează cu precizie inserția materialelor de implant necesare fără a fi necesară o expunere la vedere a structurilor anatomice țintă, limitând astfel major lezarea țesuturilor învecinate.” spune Dr. Dan Negoescu, medic primar neurochirurgie
Imagistica intraoperatorie în neurochirurgie necesită imagini cu contrast și rezoluție ridicate. Obținerea acestora este acum posibilă datorită brațului C Vision care oferă imagini cu cele mai fine detalii anatomice ale structurii osoase și un contrast îmbunătățit al țesuturilor. Scanarea 3D intraoperatorie cu ajutorul brațului C Vision elimină nevoia de scanări CT postoperatorii și reduce numărul intervențiilor chirurgicale de corecție.
Beneficiile sistemului de navigație în chirurgia spinală – proceduri mai sigure și mai precise, într-un mediu cu radiații reduse pentru pacienți
Sistemul de navigație permite achiziția de imagini 3D ale structurilor anatomice, calibrează instrumentele chirurgicale și le poziționează 3D (spațial) în raport cu anatomia pacientului. Poate fi folosit la orice intervenție chirurgicală, dar eficiența lui este maximă în cadrul operațiilor care necesită inserția unor materiale de implant prin tehnici minim invazive.
Acuratețea echipamentului conferă o mai mare precizie a actului chirurgical, cu un abord mai puțin agresiv, minim invaziv. Operația durează mai puțin, inciziile sunt mai mici, pierderea de sânge este mai mică. Din aceste motive și suferința postoperatorie este mai mică și recuperarea mai rapidă.
“Este ca și cum am avea un ajutor cu puteri supranaturale care vede structurile anatomice când ochiul uman nu le poate vedea, permite accesul pe culoare anatomice înguste și certifică finalul operației prin imagistica 3D. Tehnicile minim invazive se folosesc și în absența navigației, dar necesită mai multe achiziții de imagini radiologice 2D intraoperator, uneori o cale de abord mai mare, iar per ansamblu operațiile durează mai mult. Aș spune în acest context că un spital care achiziționează un astfel de sistem dovedește grijă și respect față de pacient și suferința acestuia.” Dr. Dan Negoescu, medic primar neurochirurgie
Spitalul Premiere dispune de ambulatoriu integrat, șase săli de operație, maternitate și bloc de nașteri, laborator propriu de analize medicale si un centru performant de imagistică, dotat cu RMN, CT și angiograf. Un reper al performanței medicale, susținut de peste 100.000 de consultații în ambulatoriu și 30.000 de intervenții chirurgicale efectuate de echipa medicală.
(2569)
Citiți principiile noastre de moderare aici!