Proiectul oferă sprijin tinerilor în vârstă de 16-19 ani care sunt fie în îngrijire în sistemul de protecție a copilului, fie au părăsit sistemul. Aceștia vor primi sprijin în mai multe domenii: locuire, formare, suport financiar, piața locurilor de muncă, legislație, incluziune socială.
Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Timiș va demara, în scurt timp, activitatea de recrutare și selecție a celor ce doresc să devină mentori pentru tinerii din sistemul de protecție a copilului și va încuraja interacțiunea între ei.
„Dincolo de sprijinul acordat instituțional acestor tineri, ei au nevoie de noi toți pentru a se putea integra cu succes în societate. Tocmai din acest motiv consider componenta de mentorat ca fiind una foarte importantă. Pe baza nevoilor tinerilor, mentorii vor fi cei care îi vor ghida, care le vor oferi modele de viață, le vor împărtăși din experiența lor și, de ce nu, la nevoie, le vor oferi și câte un sfat. Așteptăm cu nerăbdare să demarăm acest program de mentorat și să vedem efectele sale pozitive”, a spus Monica Trușcă, director executiv DGASPC Timiș și responsabil de proiect din partea acestei instituții.
Proiectul a început în luna martie 2018, și are o durată de 24 de luni, până în februarie 2020. Parteneriatul este format din nouă instituții și organizații, din patru țări europene: Universitatea de Vest din Timișoara (România – Coordonatorul proiectului), Organizația „The Smile of the Child” (Grecia), Athens Lifelong Learning Institute (Grecia), University of Lusofona (Portugalia), University of Tirana (Albania), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (România), SOS Satele Copiilor (România) și SOS Villages Albania (Albania).
Citiți principiile noastre de moderare aici!