Liberalii au acuzat administrația locală că întârzie finalizarea construcției, cu toate că lucrările la Corpul B al unității sanitare au demarat pe vremea fostului primar Nicolae Robu.
„Incendiul de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu aduce din nou în discuție întârzierea mare la construcția noului corp de clădire. Chiar dacă a trecut aproape un deceniu de la începerea investiției, clădirea nouă nu este nici acum finalizată. Ca să nu mai vorbim de cât timp va lua și dotarea ei cu echipamente și aparatură pentru a deveni funcțională. Nu găsesc nicio scuză, nici Primăriei Timișoara, nici constructorilor”, a transmis, luni, subprefectul liberal Ovidiu Drăgănescu.
Fostul edil Nicolae Robu a profitat de mingea ridicată la fileu și a postat pe pagina sa de Facebook un filmuleț realizat în fața Spitalului de Copii.
„Ce fel de om trebuie să fii să afirmi că zece ani s-a stat în blocaj cu noua clădire a Spitalului de Copii – pornită de mine – și ai venit tu și ai dat din degete și ea se și termină, când realitatea faptică și scriptică este cea prezentată de mine în clipul atașat, filmat la fața locului?! Urmăriți-l, vă rog și vă veți cruci!”, a scris Robu pe rețeaua de socializare.
În înregistrarea video, fostul edil acuză actuala conducere a municipalității că nu a fost în stare să termine lucrarea – „foarte puțin cât a mai rămas de făcut”.
Reprezentanții Primăriei Timișoara au declarat pentru Tion că stadiul construcției Corpului B al Spitalului de Copii a ajuns la 99%.
„În aceste zile se lucrează la ultimele finisaje interioare și ne pregătim de recepția construcției. Începută în 2014, construcția acestui corp a avansat extrem de greu, din cauza greșelilor de proiectare și a intrării în insolvență a constructorului inițial. Anul trecut a fost nevoie de modificarea proiectului pentru ca noul corp să respecte standardele care s-au schimbat în ultimii opt ani”, au declarat reprezentanții Primăriei Timișoara.
Potrivit acestora, includerea proiectului în PNRR ar însemna deschiderea mult mai repede a acestui nou corp de clădire.
„Important acum este să obținem fonduri din PNRR pentru dotarea acestui corp cu aparatură medicală de ultimă generație, având în vedere că Spitalul de Copii din Timișoara îngrijește pacienți și din județele limitrofe. Primăria Timișoara a depus deja un proiect pentru dotarea spitalului cu aparatură medicală în valoare de 20 de milioane de euro, care se află pe lista scurtă de proiecte naționale medicale ce vor fi primi fonduri din PNRR, însă finanțarea nu este sută la sută sigură.
Este crucial ca Timișoara să fie sprijinită în acest sens și de aceea atât conducerea spitalului, cât și conducerea Primăriei Timișoara au făcut mai multe vizite la București pentru a se asigura că acest proiect va fi finanțat prin PNRR. Facem apel și la reprezentanții Guvernului în județul Timiș să ne sprijine să obținem fonduri europene nerambursabile pentru dotarea Spitalului de Copii. Includerea proiectului în PNRR ar însemna să putem deschide mult mai repede acest nou corp de clădire”, au mai spus reprezentanții Primăriei Timișoara.
Șantierul de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” a fost deschis în prima jumătate a anului 2014, în timpul fostei administrații.
Cum va arăta noua clădire
- La demisol: spatiile pentru prosectură, spațiile farmaciei, spaţii de depozitare, spaţiu pentru postul trafo.
- La parter: Unitate de Primire Urgenţe, acces principal în spital, secţie de Radiologie, Serviciului (laboratorul) de roentgendiagnostic.
- La etajul 1 se amplasează policlinica şi laboratoarele de analize. Tot la acest nivel se creează legătura cu saloanele din corpul de clădire existent, printr-o pasarelă pe structură ușoară, vitrata pe ambele părți.
- La etajul 2: blocul operator şi spațiile de terapie intensivă ATI.
- La etajul 3: saloanele de ortopedie cu toate spațiile adiacente acestora.
- La etajul 4: saloanele de chirurgie cu toate spaţiile adiacente acestora.
- La etajul 5: saloanele de prematuri cu toate spaţiile adiacente acestora.
- La etajul 6: saloane pentru mame, vestiare pentru personal, săli de cursuri.
Foto: Tion
Foto: Tion
Pe aceeași temă:
Cantina Spitalului de Copii va fi demolată. Clădirea e prea degradată pentru a fi reparată
Trimite articolul
XCe sa faci asa e la noi dupa ce nu a fost in stare sa ridice cladirea in 5 ani si ceva (2014 -2020), Robu si clica sa striga acum la altii de ce nu e gata. Hotii striga hotii !
8 ani Robu (neterminat) , poate ne explica dl Robu de ce nu a fost gata in 8 ani ?
1 an DF , concluzia, DF e de vina ca nu e gata (in fine, ca va fi gata prin Octombrie) …logic, evident …
la 99% o sa ramana…
Penibilul ala inca vine sa se “laude” cu spitalul? Ala inceput in 2014 cu termen de finalizare in 2016? Ala pentru care a primit o gramada de bani de la guvern (pe care a uitat sa ii arate in lista lui)? Facut cu firma penelista care a intrat in insolventa?
Oare banii platiti PROMPT SA sunt trecuti tot la investitii de robulete?
Si acum discutam despre cladire. Dupa 10 milioane bagate in cladire alte 10 milioane de eur sunt necesare pentru dotare. Aia tot robu ii aduce?